24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

DEZERTORII

Dupa dezastrul electoral de pe 6 iunie, Vasile Bulucea si Dinel Staicu
si-au anuntat retragerea din Forta Democrata

Presedintele filialei doljene a partidului Forta Democrata, Nicu Vintila, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o conduce nu se mai bazeaza pe doi dintre cei mai cunoscuti membri ai sai: Dinel Staicu si Vasile Bulucea. Cei doi si-ar fi anuntat retragerea din partid la inceputul acestei saptamini, nemultumiti de rezultatele obtinute in campania electorala.

„La sfirsitul saptaminii trecute, am facut o analiza a rezultatelor obtinute de partid la alegeri. 3,3% este un scor foarte mic, poate cel mai mic pe care formatiunea a obtinut-o la nivel national. Luni, domnul Dinel Staicu si-a anuntat retragerea din Forta Democrata. A spus ca are multe probleme, ca trebuie sa se ocupe de afaceri si ca nu se va mai implica in politica. Imediat, si fostul candidat al FD la fotoliul de primar, Vasile Bulucea, a anuntat ca se retrage. O sa-si vada de pensie“, a declarat Vintila.

Campania FD, sabotata din interior?

Nicu Vintila a spus ca Staicu a fost „oarecum corect“ cu partidul, dar ca a adus cu el „un personaj care ne-a facut greutati in campanie“. In opinia lui Vintila, rezultatele foarte slabe obtinute la alegeri ar fi cauzate de jocul dublu facut de unul dintre oamenii din staff-ul de campanie, care ar fi lucrat in favoarea lui Antonie Solomon. Chiar daca nu i-a pronuntat numele, acesta a lasat sa se inteleaga ca este vorba despre Costel Mitrita, vicepresedintele Consiliului de Administratie al SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, unul dintre apropiatii lui Dinel Staicu. Presedintele local al formatiunii a anuntat, de asemenea, ca FD isi va schimba radical mesajul politic si ca trateaza cu partide mai mici cu care ar urma sa fuzioneze prin absorbtie, pentru a se intari. Cele mai avansate discutii sint cu Partidul Noua Democratie.

Bulucea nu discuta

Contactat telefonic, fostul primar al Craiovei s-a aratat surprins de declaratiile lui Nicu Vintila, pe care nu a dorit sa le comenteze in nici un fel. El a dat impresia ca nu stie despre ce este vorba. „Discutam cind ma intorc la Craiova. Acum sint in concediu“, a spus Bulucea. Cit despre Dinel Staicu, acesta nu a putut fi gasit ieri pentru a-si spune propria versiune asupra plecarii din partid.

Dinel Staicu s-a inscris in Forta Democrata pe 19 februarie 2004, atunci cind aceasta formatiune politica a fost lansata si la Craiova de presedintele Petre Roman. Vasile Bulucea, primarul in functie la acea data, a dezertat din PSD cu doar o zi inainte de incheierea termenului de depunere a candidaturilor la primarie. El s-a inscris in cursa din partea FD pentru un nou mandat, nemultumit, se pare, ca PSD il desemnase pe vicele Antonie Solomon drept candidat la functia de primar. Cu un scor dezastruos de numai 6%, Bulucea nici macar nu a intrat in turul doi al alegerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS