10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBombe cu oxigen in masinile Salvarii

Bombe cu oxigen in masinile Salvarii

Reprezentantii institutiilor care isi desfasoara activitatea in ramura sanatatii au participat ieri, la sediul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj, la o intrunire la care s-au dezbatut aplicarea Codului Muncii in unitatile sanitare, noutati legislative privind formarea profesionala a adultilor, dar si alte probleme cu care se confrunta sistemul sanitar.

La intilnire au fost prezenti reprezentanti ai Ambulantei, ai spitalelor, sindicatelor, Directiei de Sanatate Publica, CAS, Colegiului Medicilor, ai Centrului de Calcul si Centrului de Cardiologie, precum si viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

„Dorim sa descoperim toate problemele cu care se confrunta unitatile sanitare. Noua administratie a Primariei Craiova sta la dispozitia cetateanului. Cerem sprijinul parlamentarilor pentru solutionarea tuturor problemelor. Prima realizare a administratiei este aceea ca, incepind cu 5 iulie, certificatele de nomenclatura stradala se vor elibera in doar cinci zile, si nu in 30 cum era pina acum. Vrem sa desfiintam birocratia care intr-adevar exista!“, a spus Gheorghe Nedelescu.

Virgil Dragomirescu, directorul DDFSS Dolj, a adus in discutie problema formatorilor autorizati: „Multe asistente se prezinta la angajare cu o multime de diplome care, incepind din acest an, nu mai au nici un fel de importanta. Atunci cind se scot la concurs locuri de munca, trebuie sa cereti autorizatia formatorilor acreditati si autorizati. Diploma trebuie sa aiba recunoastere atit pe plan national, cit si international, altfel aceste acte nu au valoare“.

„Lipsa materialelor de protectie este o problema veche“

Liderul de sindicat de la Salvare a propus o intilnire periodica a reprezentantilor primariei cu Consiliul de Administratie al Salvarii: „Avem o multime de probleme cu care ne confruntam. Cheltuirea banilor ar fi mai bine gestionata prin aceste controale si intilniri periodice. Lipsa materialelor de protectie este o problema veche, care trebuie neaparat clarificata. Avem tuburi de oxigen care au iesit din termenul de valabilitate si care reprezinta adevarate bombe!“

Problemele Centrului de Cardiologie si ale Spitalului Clinic de Urgenta Craiova au fost aduse in discutie de directorul Ovidiu Coman, care a facut apel la sprijin si colaborare strinsa cu CAS Dolj pentru obtinerea de comun acord a fondurilor de finantare necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS