Acasă Actualitate Saracii, privati de asistenta medicala din cauza primariilor

Saracii, privati de asistenta medicala din cauza primariilor

-

Mii de persoane si-au pierdut dreptul de asistenta medicala gratuita din cauza neglijentei angajatorilor care „uita“ sa trimita lunar la sediul Casei de Asigurari de Sanatate Dolj listele cu salariatii, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvint al CAS Dolj, Daniela Gheorghe.

Printre societatile nominalizate de CAS Dolj se afla RELOC SA si ENERGOCONSTRUCTIA SA Bucuresti, Sucursala Craiova, dar si 19 primarii. Localitatile in care consiliile locale nu s-au invrednicit sa depuna listele cu asigurati (aproximativ o cincime din numarul total) sint Gingiova, Dranic, Carpen, Cosoveni, Dabuleni, Pielesti, Predesti, Terpezita, Malu Mare, Cosoveni, Circea, Carpen, Bratovoiesti, Sopot, Melinesti, Gogosu, Caraula, Plenita si Bechet.

Reprezentantii CAS Dolj sustin ca, daca in privinta agentilor economici din cauza acestei neglijente au de suferit doar angajatii, in cazul consiliilor locale, de pachetul de baza de servicii medicale nu beneficiaza nici alte categorii aflate in evidenta acestor institutii, printre care se numara si persoanele beneficiare de ajutor social. „Saracii din aceste localitati ramin astfel neasigurati, fiind nevoiti sa scoata bani din buzunar atunci cind ajung la medic doar pentru ca angajatii primariilor au uitat sa intocmeasca o lista cu ei“, a declarat Daniela Gheorghe.

Purtatorul de cuvint al CAS Dolj a mai spus ca depunerea listelor este o datorie a oricarei institutii sau agent economic si ca neindeplinirea acestei obligatii are aceeasi repercusiune ca si neplata contributiei la fondul asigurarilor de sanatate, si anume, ierderea calitatii de asigurat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

O firmă mare din industria Craiovei disponibilizează zeci de angajaţi

Cummins Generator Technologies trimite acasă 48 de persoane, de pe 6 decembrie. Toţi angajaţii disponibilizaţi erau lucrători TESA. Iată ce salarii compensatorii primesc cei daţi afară din unitatea industrială.