11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstituirea Consiliului Municipal Craiova s-a aminat

Constituirea Consiliului Municipal Craiova s-a aminat

Contrar protocoalelor incheiate, se pare ca umanistii tin cu opozitia. In prima sedinta de constituire a Consiliului Municipal Craiova, opozitia a tras din nou chiulul, la fel ca si la judet.

Numai ca, de data aceasta, chiar si fara opozitie consiliul se putea constitui, conditia fiind aceea sa participe toti cei 18 consilieri ai PSD, PRM si PUR.

Umanistul Dragos Cotarcea s-a gasit sa isi rezolve niste afaceri pe la Constanta tocmai in ziua in care puterea avea mai mare nevoie de el. Astfel ca, fara un vot, constituirea consiliului s-a aminat pina duminica, 27 iunie 2004.

Liderului umanist Constantin Dascalu i se pare normal ca oamenii lui sa puna afacerile mai presus de politica. „Daca omul are afaceri acum, trebuie sa si le lase ca sa vina la consiliu? Lasa ca vine el data viitoare“, a spus Dascalu, in timp ce vorbea la celular.

De ce a lipsit opozitia? Greu de spus! Toti consilierii alesi atit de la liberali, cit si de la democrati l-au luat pe „nu comentez“ in brate si au refuzat sa faca o declaratie in acest sens. Se pare ca merg pe principiul „cu sau fara noi, oricum nu conteaza“.

Dincolo de animozitatea creata de absenta opozitiei, atmosfera a fost in general destinsa la sedinta de constituire a Consiliului Municipal Craiova ales in urma scrutinului din 6 iunie 2004.

Singurii care isi rodeau unghiile pe la colturi de emotie si nervi erau cei trei pretendenti la functia de viceprimar din partea PSD. Claudiu Manda, Iulian Magla si Sorin Iordache. Toti trei isi doresc cu disperare postul. Probabil ca si in 2004 va cistiga cel care va plati mai bine.

Singurul cu adevarat linistit era Gheorghe Nedelescu de la PRM, care si-a asigurat pentru urmatorii patru ani un loc caldut de viceprimar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS