13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD a pierdut Primaria Slatina

PSD a pierdut Primaria Slatina

• Darius Vilcov este noul primar, fiind cel mai tinar edil-sef de municipiu din tara • Reprezentantii PSD au cistigat fotoliul de primar in cinci orase, dar au pierdut Corabia

Municipiul Slatina, considerat fieful partidului de guvernamint in Olt, unde de zece ani trona Gheorghe Paunescu, a trecut in miinile altui partid. Ajuns cu greutate in turul doi, fostul edil-sef l-a infruntat pe Darius Vilcov (PD), care, la numai 28 de ani, este cel mai tinar primar de municipiu din tara. Cei 49% dintre cetatenii cu drept de vot din Slatina care s-au prezentat la urne i-au dat lui Vilcov 20.386 de voturi, cu 5.423 mai multe decit a obtinut rivalul sau. Electoratul a dat un semnal de alarma PSD-ului, al carui reprezentant a desfasurat in primul tur o campanie stearsa, iar in turul secund una agresiva, cu mesaje electorale care s-au intors impotriva lui. Sustinut de PNL, PD, PUR si PRM, Vilcov a reusit sa il invinga pe fostul edil-sef dupa o lupta foarte strinsa. Noul primar a spus ca printre primele masuri pe care le va lua va fi aceea de a cere efectuarea unui control financiar de fond in primarie si in cadrul asociatiilor de proprietari si ca isi va pune in practica toate promisiunile.

Victoria impotriva PSD, sarbatorita de slatineni cu artificii si petarde

Victoria candidatului PD a provocat miscari de strada in noaptea de duminica spre luni. Peste 200 de persoane, majoritatea tineri, s-au strins la sediul pedistilor din Slatina dupa miezul noptii, apoi au plecat intr-un mars prin oras, trecind si prin fata primariei. „Ole, ole, ole, ole/ Paunescu nu mai e“, „Faceti loc, faceti loc, Vilcov e pe primul loc“, au scandat slatinenii, acompaniati de petarde si artificii. Dupa aflarea rezultatelor partiale, atmosfera de la sediul PSD era dezolanta, in vreme ce pedistii si liberalii sarbatoreau victoria impotriva candidatului PSD. Fostul edil-sef nu va renunta la politica, el cistigind un mandat de consilier municipal. Presedintele organizatiei judetene a PSD, Marin Diaconescu, a declarat ca, desi pe ansamblu rezultatul alegerilor este satisfacator prin cistigarea a 69 de primarii, pierderea unor localitati considerate esentiale in judet va impune adoptarea unor masuri dure.

Atmosfera din cadrul organizatiei PSD a fost trista atit in noaptea anuntarii rezultatelor partiale, cit si luni. Social-democratii au reusit sa cistige 69 de primarii in tot judetul (inclusiv Caracal, Scornicesti, Draganesti-Olt, Piatra-Olt si Bals), dar au pierdut municipiul resedinta de judet. Din restul de pina la 111 localitati ale judetului, PD a cistigat 11 primarii (inclusiv orasul-port Corabia), PRM – zece, PNL – 12, PUR – cinci, PND – doi, iar PNTCD si FD – cite o primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS