14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarurile satesti- controlate de inspectorii OJPC

Barurile satesti- controlate de inspectorii OJPC

Magazinele ºi barurile din mediul rural au fost verificate de inspectorii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorului (OJPC) Dolj.

La Coºoveni, in unul dintre cele mai mari baruri-magazin din localitate, la SC COSMINAL COM SRL, s-au gãsit cinci kilograme de carne cu termenul de valabilitate expirat, pahare de unicã folosinþã refolosite, grupuri sanitare lipsã sau adevãrate focare de infecþie. Acesta este aspectul general al unitãþilor de alimentaþie publicã din mediul rural. Pentru neregulile constatate, inspectorii OJPC au aplicat amenzi de zeci de milioane de lei. „Era un amalgam de produse. Aceeaºi incãpere deservea ca alimentarã, dar ºi ca bar. In perimetrul destinat barului am gãsit o mizerie greu de imaginat; pahare de unicã folosinþã refolosite ºi neigienizate“, a spus Dumitru Ionescu, inspector de specialitate in cadrul OJPC Dolj.

Pentru deficienþele constatate, patronul societãþii a primit o amendã de zece milioane de lei, iar produsele expirate au fost deteriorate pe loc.

La barul NORI SERGI COM SRL din Siliºtea Crucii, de asemenea, paharele de unicã folosinþã erau refolosite, iar unitatea de mãsurã a bãuturilor alcoolice era murdarã ºi ciobitã. Multe dintre mãrfurile existente in raft nu aveau elementele obligatorii de identificare.

Patronul magazinului general SC MARIAL IMPEX SRL din Teasc, dar ºi cel al NORI SERGI COM SRL din Siliºtea Crucii au fost sancþionaþi cu cite cinci milioane de lei pentru nerespectarea condiþiilor de depozitare, transport, manipulare ºi desfacere a mãrfii, precum ºi pentru lipsa de informare a consumatorului.

„Gama de produse comercializate este destul de mare ºi aproape in nici una dintre unitãþile verificate nu am gãsit case de marcat ºi preþuri afiºate. Personalul angajat nu avea echipament de protecþie“, a mai spus Dumitru Ionescu.

In urma raidului fãcut de inspectorii OJPC, nici una dintre societãþile verificate nu a scãpat fãrã sã fie drastic sancþionatã.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS