17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePRM merge alaturi de PSD

PRM merge alaturi de PSD

Voturile obtinute de PRM in urma alegerilor din 6 iunie au fost marul discordiei in viata politica mehedinteana. Cele patru mandate ale PRM la consiliul judetean si cele trei la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin sint exact ceea ce lipseste PSD sau Aliantei PNL-PD pentru a forma majoritatea. Ca urmare, ambele formatiuni politice au incercat sa atraga de partea lor PRM. Alianta PNL-PD i-a oferit postul de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, un post de viceprimar al Severinului si sprijinul in turul doi de scrutin. PSD i-a pus la dispozitie un post de vicepresedinte in consiliul judetean si unul de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Conducerea organizatiei judetene a PRM a facut publica ieri decizia sa de a se alatura PSD. Subliniind ca face doar ce i se dicteaza de la centru, conducerea PRM Mehedinti a aratat ca aceasta alianta le confera o majoritate stabila in forurile de conducere ale municipiului si judetului. Reprezentantii PRM considera ca propunerea Aliantei Dreptate si Adevar este prea avantajoasa pentru ei si, in consecinta, dubioasa. De asemenea, ei au tinut sa sublinieze ca nu au alte interese ascunse care sa-i fi determinat sa ia aceasta decizie.

„S-a hotarit in functie de interesele partidului si ale filialelor locale. Alianta ne-a oferit postul de presedinte, apoi au plusat si ne-au oferit si pe cel de vicepresedinte. Atunci cind ti se da foarte mult te gindesti daca oferta e serioasa. De ce mai faci politica daca dai totul altuia?! Am aflat ulterior ca era numai o amagire pentru ca exista un alt protocol facut in interiorul aliantei ca, in cazul in care Ion Sirbulescu pierde postul de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, sa i se ofere postul de presedinte al consiliului judetean. S-a spus ca am luat bani, s-au vehiculat si niste sume la cit ajunge un vot . Va asigur ca noi nu vindem si nu cumparam asa ceva. Nu am facut absolut nimic de capul nostru si permanent am fost in legatura cu conducerea centrala a partidului“, a spus Iancu Holtea, presedintele PRM Mehedinti.

PRM Mehedinti – opozitie la opozitie

Inainte de alegeri, Partidul Romania Mare a avut un discurs anticoruptie si antimafie. Presedintele organizatiei judetene a PRM a tinut sa precizeze ca nu va accepta sa lucreze in consiliul judetean cu anumite persoane considerate corupte. „Cu PSD vom avea un protocol de colaborare numai pentru constituirea consiliilor judetene si locale. Aceasta alianta nu inseamna ca ne schimbam doctrina. Sintem opozitie la putere. Acum din interior putem mult mai bine sa vedem ce se intimpla decit din exterior, ca pina acum, de unde numai banuiam ce se intimpla. Nu vom accepta sa lucram in consiliul judetean cu anumite persoane pe care noi le consideram corupte“, a spus senatorul Iancu Holtea.

Ca urmare a acestei intelegeri, PRM Mehedinti va fi de accord ca, in cazul in care PSD il va propune, actualul presedinte al consiliului judetean sa fie reales. De asemenea, PRM se va alatura PSD la constituirea consiliilor locale din judet, acolo unde cele doua partide sint in majoritate. Au fost facute si nominalizarile pentru cele doua posturi oferite de PSD in conducerea judetului si a municipiului. Vicepresedinte al consiliului judetean din partea PRM va fi Iancu Holtea, care va renunta pentru urmatoarele sase luni la mandatul de parlamentar, iar Mihai Demian, candidatul PRM la functia de primar in turul intii al alegerilor locale, va obtine functia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS