18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranta si Italia, favorite la titlu

Franta si Italia, favorite la titlu

Letonia are o cota de 6666 la unu

Desi Romania nu s-a calificat la Campionatul European din Portugalia, pariorii din Craiova au inceput sa joace sume mari, ingrosind conturile agentiilor specializate. Intre 12.00 si 16.00, in cele aproximativ 15 agentii din oras nu poti nici macar sa vezi cotele afisate pe panouri. „Craiovenii au crescut miza pariurilor de cind a inceput Campionatul European, dar numarul celor care joaca a scazut. Daca inainte se jucau bilete de 35.000 de lei, in medie, acum valoarea aproape s-a dublat, ajungind la 60.000 de lei“, a declarat Dan Barbu, auditor al unei agentii de pariuri sportive din Craiova. Cu toate acestea, principala atractie a pariorilor ramin campionatele interne, care aduc cele mai mari profituri agentiilor. „Cei care joaca sint atrasi mai mult de campionatele interne, pentru ca sint televizate, au o durata mai mare, iar jucatorii pot sa aleaga dintre mai multe echipe. Pentru noi, campionatul european nu este profitabil“, a afirmat Dan Barbu. Surprinzator, calificarea Romaniei la turneul final din Portugalia ar fi adus pierderi importante agentiilor de pariuri, intrucit majoritatea jucatorilor ar fi pariat pe tricolori. „Necalificarea Romaniei ne-a bucurat pe moment, pentru ca ar fi trebuit sa platim toate biletele cistigatoare. Dar pe durata desfasurarii competitiei lipsa echipei noastre din Portugalia ne va aduce pierderi”, a mai declarat Dan Barbu.

Sansele cele mai mari la cistigarea titlului european le au Franta si Italia

Craiovenii cred ca sansele cele mai mari la cistigarea titlului european le au Franta si Italia, care au o cota de cinci la unu. La polul opus se situeaza, Bulgaria cu o cota de 81 la unu, si Letonia cu 6666 la unu. Daca pariati 20.000 de lei pe Letonia, puteti primi peste 130 de milioane de lei, in timp ce pentru Franta, cu aceiasi bani, cistigati doar 100.000 de lei. Dan Barbu apreciaza ca vor putea cistiga bani multi cei care au completat bilete inainte de inceperea Campionatului European. „La inceput echipele aveau o anumita cota, dar, pe masura ce se desfasoara competitia, cotele scad, pentru ca apar surprize. Uitati-va ce s-a intimplat in cazul Portugaliei“, a precizat acesta.

Pariorii maninca fotbal pe piine

Din totalul biletelor jucate, fotbalul detine o pondere de aproape 85%, urmat de tenis. Auditorul firmei din Craiova spune insa ca piata locala, estimata la un milion de euro pe an, este cu mult sub asteptari. „Craiova detine o pondere mica din piata nationala de pariuri, estimata la 200 de milioane de euro pe an. La noi joaca mai mult pustanii, pe cote minime, care spera ca prin cistigurile obtinute sa faca rost de banii de cafea pe o saptamina. Craiova sta mai prost la acest capitol si decit Alexandria, care are doar 60.000 de locuitori, ca sa nu mai vorbim de alte tari, unde la fiecare 5.000 de locuitori exista o agentie de pariuri“, a mai spus Dan Barbu. Aceasta poate fi o explicatie si pentru lipsa de apetit a agentiilor internationale de a investi pe piata romaneasca. Firmele autohtone ofera cele mai mari cote de pariuri din Europa, ajungind uneori sub pragul de profitabilitate, potrivit lui Dan Barbu. Intre jocul la loto si pariul la fotbal, multi il aleg pe cel din urma, care le ofera sanse mai mari de cistig. La urma urmei, mai bine joci putin si cistigi regulat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS