Acasă Actualitate DSP Olt cere tinerilor sa doneze singe

DSP Olt cere tinerilor sa doneze singe

-

Incepind cu acest an, Ziua Mondiala a Donatorilor de Singe este pe 14 iunie, fiind inclusa in calendarul oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Potrivit DSP Olt, in prezent, numarul donatorilor este limitat si este nevoie de multe unitati suplimentare pentru a asigura cantitatea de singe necesara. DSP Olt face apel la toti cetatenii sanatosi care pot dona singe sa contacteze medicii de la Centrul de Transfuzii Sangvine (CTS) Slatina. Cadrele medicale de aici spun ca numarul donatorilor este insuficient. „De sarbatori vin mai multi donatori, in rest, aproape ca ne rugam de ei sa doneze. De multe ori am fost in imposibilitatea de a asigura cererile de singe ale spitalului din Slatina“, a spus una dintre asistentele de la CTS Slatina.

Criza de singe din spitalele oltene nu a fost rezolvata, desi multi cetateni au donat in ultimele zile singe. „Permanent este nevoie de singe si de o rezerva de singe. Facem apel catre tineri in mod special ca, o data ce au devenit majori, sa devina si donatori. Consideram ca este o datorie de onoare, pe care oricare dintre noi ar trebui sa o indeplineasca“, a declarat Aurelian Simionescu, directorul DSP Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (m) / Meci de trei puncte cu Arad

Handbaliştii de la Universitatea Craiova vor primi, în acest weekend, vizita formaţiei HC Beldiman Arad. Partida este programată duminică, de la...