20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTRICA si-a „uitat“ stilpul pe trotuar

ELECTRICA si-a „uitat“ stilpul pe trotuar

La intersectia dintre strada George Enescu si bulevardul Olteniei, linga zona Materna din cartierul Craiovita Noua, zace in liniste si netulburat de angajatii ELECTRICA… un stilp de electricitate. Impacat cu sine insusi, stilpul „indura“ ploaia si zgomotul masinilor fara sa cricneasca. Doar trecatorii il privesc cu ochi mari si curiosi. La fel si angajatii unui butic amplasat la parterul unui bloc, care s-au obisnuit insa cu peisajul. „Intr-o dimineata ne-am trezit cu stilpul culcat la pamint si de atunci a ramas asa. Nu stim daca a fost lovit de vreo masina sau l-au dat jos cei de la ELECTRICA pentru a pune altul nou in locul lui. Sa tot fie vreo trei saptamini de atunci“, spune un tinar, care vinde la magazinul cu pricina. Ca nu a fost „rapus“ de nici o masina o dovedeste si faptul ca la zece metri departare troneaza un stilp nou-nout, care, se pare, i-a luat locul celui uzat.

De ce ELECTRICA nu face curatenie la locul de munca e greu de spus. Laudabila demararea procesului de inlocuire a retelei de stilpi din Craiova, desi cam tirzie, dar sa lasi un stilp de cinci metri pe trotuar cu firele scoase e o alta poveste. Ca sa nu mai vorbim de problemele pe care le provoaca faptul ca semnele de circulatie au ramas postate pe vechiul stilp si nu au fost amplasate in noua locatie. Si nu e vorba de orice fel de semn, ci de semnalizarea trecerii de pietoni si cedeaza trecerea. Lipsa acestui din urma semn poate duce la multe accidente.

De-a lungul timpului, in aceasta intersectie au avut loc multe accidente, deoarece soferii uita sa acorde prioritate. ELECTRICA ar trebui sa se gindeasca macar sa posteze la loc semnele de circulatie, daca transportarea stilpului cazut i se pare atit de greu de facut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS