14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 600 de kilograme de peste au fost confiscate de politistii de frontiera

Peste 600 de kilograme de peste au fost confiscate de politistii de frontiera

Prevenirea si combaterea braconajului piscicol in zona de responsabilitate continua sa fie in atentia politistilor de frontiera din Mehedinti. Acestia, in cooperare cu Inspectia Piscicola Mehedinti au depistat pe 8 iunie doua persoane care au comis abateri de la legea pescuitului.

Victor Pasu, de 46 de ani, din Mehedinti, a fost surprins de politistii de frontiera de la Portile de Fier II in timp ce pescuia cu unelte interzise de lege. Lanseta prevazuta cu trei ancore pe care o utiliza, precum si pestele gasit asupra sa au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cetateanului in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de pescuit cu unelte intepatoare si agatatoare prin greblare, fapta prevazuta si pedepsita de art. 62, din Legea nr. 192/2001.

A doua infractiune a fost comisa de Gheorghe Medincu, de 62 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care a fost surprins de politistii de la sectorul de frontiera Drobeta Turnu Severin si de reprezentantii Inspectiei Piscicole Mehedinti in timp ce comercializa peste in locuri necorespunzatoare, fara autorizatie si fara documente legale de provenienta. Acestuia i s-a intocmit dosar penal, iar pestele gasit asupra sa a fost ridicat in vederea confiscarii. „De la inceputul anului si pina in prezent, in urma unor actiuni intreprinse atit cu forte proprii, cit si in cooperare cu alte institutii specializate, la nivelul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti au fost constatate 25 de abateri de la Legea pescuitului, cu 24 de persoane implicate si au fost confiscate peste 600 kg de peste, in valoare de aproximativ 40 de milioane de lei“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS