17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMonitoarele lui Boiangiu, uzate moral

Monitoarele lui Boiangiu, uzate moral

Centrul de Cardiologie Craiova se afla de citeva luni in conflict deschis cu dr. Cornel Boiangiu. Edilul craiovean ii acuza pe medicii cardiologi ori de cite ori are ocazia, dar in special in emisiuni televizate cu caracter electoral, ca si-ar fi batut joc de aparatura medicala adusa cu mari interventii din strainatate pentru dotarea institutiei, lasind-o sa zaca nefolosita, aruncata intr-o debara.

In replica, reprezentantii Centrului de Cardiologie sustin ca aparatele respective sint de fapt niste monitoare de electrocardiograf fabricate in 1973, care, in ciuda uzurii morale, au fost donate Centrului de Cardiologie, la insistentele dr. Boiangiu, de o grupare evanghelica din Stalele Unite. „Monitoarele nu pot fi puse in functiune decit daca sint omologate de Laboratorul de Metrologie. Or, Metrologia a refuzat sa ne dea autorizatie, sustinind ca monitoarele sint prea uzate ca sa mai poata fi folosite“, sustine ec. Mihai Coman, directorul economic al Centrului de Cardiologie Craiova.

Reprezentantii Centrului de Cardiologie mai spun ca din respect pentru dr. Boiangiu, care s-a deranjat sa le aduca din strainatate, monitoarele nu au fost aruncate, cu toate ca ocupa mult loc, incomodindu-i pe bolnavi si pe medici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS