16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Razboi“ intre Circiumaru si Mischie

„Razboi“ intre Circiumaru si Mischie

• Liliana Popescu, presedinta Sectiei de votare nr. 40 din Tirgu Jiu, a intrat cu alegatorii in cabinele de vot si i-a indemnat sa voteze trandafirii • La Bilteni, un angajat al primariei distribuia ieri- dimineata ajutoare sociale si subventia agricola pentru sateni • Mai multi membri ai PRM din comuna Pades au spart vineri seara usa Sectiei de votare nr. 2 din satul Calugareni • Cele mai multe nereguli primite la Biroul Electoral Judetean se refera la relatiile de rudenie dintre reprezentantii unor partide la sectiile de vot si candidatii PSD • Imediat dupa ce a votat, Mischie a declarat ca este membru PSD si ca el a organizat campania electorala a partidului din care a demisionat • Florin Circiumaru, presedintele interimar al PSD Gorj, a afirmat ca a pierdut voturi din cauza declaratiilor facute in ultima vreme de Nicolae Mischie

La alegerile locale desfasurate in judetul Gorj nu s-a inregistrat, pina la ora 12.00, o participare numeroasa din partea populatiei. Una dintre localitatile in care interesul cetatenilor fata de votare a fost extrem de scazut a fost Tirgu Jiu, unde la ora 10.00, la anumite sectii propartia de participare se situa intre 1 si 2%. In comunele Urdari si Pades, localnicii s-au prezentat in numar mare sa isi voteze primarul, in proportie de 13-14%. Pina la ora 10.00, in Gorj votasera 7,29% dintre alegatori, care trebuie sa isi aleaga consilierii locali dintre cei 10.491 de candidati.

Pentru cele 70 de posturi de primari s-au inscris 668 de candidati. Interesant este ca intre acestia au fost 14 independenti si numai un reprezentant al unei etnii minoritare. De asemenea, 618 candidati s-au luptat si pentru scaunele de consilieri judeteni. La Penitenciarul Tirgu Jiu a fost solicitata urna mobila pentru 20 de detinuti. Pentru a fi prevenite incidentele, toate cele 288 de sectii de votare au fost pazite de politisti, armata sau jandarmi.

Cu toate acestea, in numeroase localitati si chiar in municipiul Tirgu Jiu au fost semnalate in permanenta nereguli si incalcari ale Legii electorale.

Nereguli semnalate la BEJ

La Biroul Electoral Judetean Gorj s-au primit mai multe sesizari care semnalau comiterea de nereguli la sectiile de votare. Cele mai multe se refera la relatiile de rudenie dintre reprezentantii unor partide la sectiile de vot si candidatii PSD. Vicepresedintele BEJ, judecatorul Ion Duguleanu, a declarat ca in comuna Baia de Fier, la intrarea in sectia de votare fusese lipit un afis electoral al unui candidat PSD. Din dispozitia conducerii BEJ, afisul a fost dezlipit si predat politiei locale pentru inceperea unei anchete. De asemenea, presedintele BEJ, Ion Marin, a primit o reclamatie din care reiese ca in comuna Bilteni, un angajat al primariei impartea ieri- dimineata ajutoare sociale si subventia agricola pentru sateni. Presedintele BEJ a ordonat ca actiunea sa fie stopata. In comuna Scoarta, unde o mare parte dintre votanti sint romi, in apropierea Sectiei de votare nr. 2 era plin de afise electorale ale PSD.

Cu presedinta in cabina de vot

O incalcare a Legii electorale privind secretul votului si prezenta in cabina de vot s-a petrecut la Tirgu Jiu, la Sectia de votare nr. 40. Aici, presedinta sectiei, jurista Liliana Popescu, a intrat in cabina de vot, ajutind mai multi romi sa voteze, spunindu-le sa puna stampila pe trandafiri. Liliana Popescu a declarat ca a avut girul Biroului Electoral de Circumscriptie cind a intrat cu cetatenii nestiutori de carte in cabina de vot. Prefectul Mugurel Surupaceanu a afirmat ca aceia care, dintr-un motiv sau altul, nu pot sa voteze singuri au dreptul la un insotitor, insa in nici un caz din rindul membrilor sectiei de votare. Liliana Popescu i-a promis telefonic prefectului ca nu va mai intra in cabina de vot. Politia Gorj a declansat mai multe anchete impotriva unor candidati care au incalcat Legea electorala. Marian Rotaru din Lelesti este cercetat de politie pentru ca a incercat sa cumpere votul alegatorilor, oferind mici si bere, in cadrul unei intilniri electorale a unui partid. Mai multi membri PRM din comuna Pades sint anchetati de politie, intrucit vineri seara au spart usa Sectiei de votare nr. 2, amenajata in Caminul cultural din satul Calugareni. Reprezentantii PRM au declarat ca au vrut sa participe la o sedinta cu caracter electoral. Un localnic din Rosia de Amaradia a intrat in atentia politiei dupa ce a deteriorat o portavoce instalata pe o masina a PNL. Alte persoane au fost sanctionate cu amenda sau avertismente pentru ruperea afiselor electorale.

Florin Circiumaru l-a atacat direct pe fostul sau sef…, Nicolae Mischie

Baronul de Gorj, Nicolae Mischie, a votat a la Sectia nr. 32 impreuna cu sotia Sanda Mischie si cu matusa Lucica Bicescu, pe care o au in ingrijire. Foarte deschis fata de ziaristi, Mischie a socat din nou, declarind ca este in continuare membru PSD si ca ar putea reveni in fruntea partidului. Mischie a spus ca organizarea campaniei PSD i se datoreaza in buna masura: „A fost frumos. Era sa pun stampila pe Manta, candidatul PD. Nu puteam sa votez decit PSD. E echipa mea, eu i-am desemnat. Sper sa avem succesul scontat. Este partidul pe care l-am reprezentat si o sa-l reprezint. Nu m-am cautat pe lista. E o perioada care ar putea sa vina pentru oricare altul. Ma simt lejer. Am un loc de munca excelent, linistit. Daca se va cere sa revin in fruntea PSD, o voi face. Nu stiu daca fara mine vor avea de pierdut. Este bine ca PSD sa-si pastreze coeziunea. Dar daca unii pun in joc ambitiile si interesele personale, s-ar putea sa nu. Eu sint membru PSD. Mi-am dat demisia temporar si am adoptat o pozitie pasiva“.

Florin Circiumaru l-a atacat direct pe fostul sau sef, spunind ca are sustinerea premierului Adrian Nastase: „Domnul Mischie a facut doua greseli mari: prin declaratia fata de mineri si cea legata de revenirea in fruntea PSD. Consider ca am mai pierdut la vot cu aceasta ultima declaratie, cu trei zile inainte de vot. Vom pune bazele unei noi conduceri. Cine a gresit a gresit. Or, prin declaratia facuta, oamenii ce au putut sa creada despre noi? Cind mai sintem seriosi? Ne dam demisia si apoi revenim asupra deciziei? Nu trebuie Organizatia Judeteana sa tina de un om care, chipurile, a batut primul tarus“, a precizat Circiumaru, despre care se spune ca a fost tinta directa a declaratiilor lui Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS