18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacanta se apropie, iar studentii isi cauta de lucru

Vacanta se apropie, iar studentii isi cauta de lucru

Tot mai multi studenti ai facultatilor din Craiova doresc sa-si gaseasca un loc de munca pe perioada vacantei. Dorind sa fie independenti financiar sau doar sa stringa o suma necesara petrecerii unei vacante la mare sau la munte, multi au inceput deja sa-si caute o slujba. Pentru cei din localitate, situatia este oarecum mai simpla. Pentru studentii din alte localitati insa, lucrurile se complica. Acestia au totusi posibilitatea sa ramina si pe timpul verii in caminele studentesti.

„In fiecare an am avut cereri din partea studentilor de a ramine cazati in camine. Anul acesta, se va pune la dispozitie un camin studentesc, care va functiona in regim hotelier. Prioritate vor avea studentii care ramin cazati pentru practicile universitare. Tarifele pentru acestia vor fi mai scazute, fata de cei care ramin cazati in camine din motive personale. Au posibilitatea, pe perioada vacantei, sa solicite camera in internat si persoane din afara, nu neaparat studentii“, a spus Ion Popa, sef Serviciului social din cadrul Universitatii din Craiova.

Cei care vor sa-si inchirieze un pat in camin trebuie sa depuna o cerere pina pe 1 iulie. Tarifele nu au fost inca stabilite. In prezent, un loc in camin costa 535.000 de lei, intr-o camera fiind cazate de patru persoane.

„Stau in camin si vreau sa-mi fac neaparat cerere sa am un loc garantat si pe perioada vacantei. Sint din Caracal si trebuie sa ramin pentru practica pedagogica in Craiova, dupa care as vrea sa ma angajez. Nu mi-as permite sa stau cu chirie. Colegii care stau la particulari in gazda platesc peste un milion de lei pe luna, pe cind la camin platesc pe jumatate. Sintem deja peste zece persoane care vrem sa avem loc si in vacanta in camin“, a spus Alina Bala, studenta la Facultatea de Agronomie.

Vacanta, trei luni de cistig pentru studenti!

Locurile de munca pe perioada estivala sint greu de gasit. Cei mai multi muncesc la firmele la care au mai lucrat in anii anteriori. Cele mai cautate slujbe pe perioada vacantei sint cele de barmani la terase, distribuitori de diverse produse, ambalatori, taxatori, soferi, administratori de internet etc. „Eu am mare noroc. In anii trecuti am muncit la o terasa de linga Universitate si patronul a fost de acord sa ma angajeze si anul acesta pentru trei luni. Nu cistig mult, dar am posibilitatea sa am propriii bani de buzunar. In septembrie, cind se vor face reduceri in toate statiunile, voi putea merge si eu citeva zile sa ma relaxez! Norocosi sint cei care si-au aranjat de mult un loc de munca la mare. Muncesc, dar se si distreaza…“, a spus Cristina Stroe, studenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS