18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn batrin din Olt are o tumoare de 35 de kilograme

Un batrin din Olt are o tumoare de 35 de kilograme

Marin Luca e un batrin de 75 de ani, care locuieste impreuna cu sotia sa in comuna Plesoiu, judetul Olt. Acesta poarta blestemul unei tumori care cintareste 35 de kilograme. Cit a fost sanatos, a lucrat pe santier ca dulgher, iar cind avea ceva timp liber mergea cu ziua pe la oamenii din sat sa le construiasca sau sa le repare cite ceva. A crescut doi copii, care acum sint la casele lor. Marin Luca nu avut probleme deosebite cu tumoarea, desi o poarta de 20 de ani.

„Era prea grea si nu mai puteam merge“

In urma cu 20 de ani, Marin Luca a observat ca are o umflatura in zona soldului sting, insa atunci a neglijat-o. Treptat a ajuns sa se deplaseze mai greu deoarece tumoarea a crescut. In prezent cintareste 35 de kilograme si este dureroasa. La dispensarul din comuna n-a putut sa mearga fiindca e la vreo opt kilometri de casa lui si nu avea cu ce sa se deplaseze. Marin spune ca medicul de familie nu a venit nici macar o data sa-l vada, desi stia ce probleme are.

In lipsa unui tratament adecvat, Marin s-a ingrijit cum a stiut: a pus comprese cu apa ca sa-i mai aline durerile, iar cind nu mai putea indura chinurile chema Salvarea. Zilele trecute, a avut cele mai acute crize si a fost internat la Spitalul Judetean din Slatina. Tumoarea a fost curatata si urmeaza sa fie extirpata in aceasta saptamina. „N-am mai vazut asa ceva pina acum“, a spus medicul chirurg Nicolae Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS