18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePregatirile pentru alegerile locale din 6 iunie au intrat in linie dreapta

Pregatirile pentru alegerile locale din 6 iunie au intrat in linie dreapta

Duminica sint asteptati sa-si exprime optiunea 594.128 de doljeni cu drept de vot. La nivel national, in cursa electorala s-au inscris 400 de mii de romani, 25 de mii dintre acestia dorindu-si sa ajunga primari. Pentru judetul Dolj au fost tiparite 678.600 de buletine de vot, pentru primari, consiliile locale si consiliul judetean. Toate buletinele de vot si materialele tiparite necesare votarii au fost distribuite in Dolj birourilor electorale de circumscriptie.

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean, a inceput distribuirea stampilelor de vot si a timbrelor autocolante pentru cartile de alegator. De asemenea, este in plina desfasurare actiunea de instruire a presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, cu privire la procesul de vot. Actiunea se desfasoara in prezenta reprezentantilor partidelor politice.

„S-au impartit buletinele de vot, pentru a fi afisate la primarii si pentru a fi impartite la partidele politice care cer un buletin de vot. Joi (astazi – n.r.) va trebui sa ridicam buletinele, impreuna cu presedintii de circumscriptii, primarii si paza militarizata. S-au tiparit 678.600 de buletine. Avem 594.128 de cetateni cu drept de vot pe listele electorale permanente“, a declarat presedintele Biroului Electoral Judetean Dolj, judecator Claudiu Gherghina.

Contestatie cu privire la un sondaj de opinie

Campania electorala se va incheia simbata, 5 iunie, la ora 7.00. Dupa aceasta, sint interzise prezentarea de sondaje de opinie, difuzarea de spoturi publicitare electorale prin intermediul radioului si televiziunii. Saptamina aceasta, birourile electorale ale sectiilor de votare sint completate cu reprezentantii partidelor si ai aliantelor politice. De asemenea, se va stabili numarul definitiv de alegatori inscrisi in listele electorale permanente.

Reprezentantii Biroului Electoral Municipal Craiova au desfasurat marti o noua actiune de instruire a presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare. „La instructaj, am distribuit partea de statistica, respectiv procesele- verbale de stabilire a rezultatelor de vot. Au existat critici cu privire la componenta membrilor birourilor sectiilor de votare si o contestatie, cu privire la prezentarea unui sondaj de opinie“, a declarat presedintele Biroului Electoral Municipal Craiova, Lucian Mihai Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS