12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Steluţele Mării“ au fost oltence

„Steluţele Mării“ au fost oltence

Editia a XIV-a a Festivalului national cu participare internationala de interpretare a muzicii pop pentru tineret – „Stelutele Marii“, care a avut loc saptamina trecuta la Constanta, a avut ca ocupant al locului I si cistigator al marelui trofeu doua micute craiovence care au impresionat juriul cu talentul si prezenta lor scenica. Membrii juriului au fost fermecati de Francesca Pirvanescu – eleva in clasa I la Scoala nr.22 „Mircea Eliade“ din Craiova si „vedeta“ de la virsta de cinci anisori, iar Andreei Ioncea- fetita de 14 ani care a plecat acasa cu marele premiu, i-au prevestit un viitor stralucit pe scenele nationale si chiar internationale.

N-a impresionat-o nici macar Horia Moculescu

Francesca Pirvanescu, care a avut ca piesa de „rezistenta“ melodia „Nu-i mare lucru muzica“, spune ca, de fapt, muzica este totul pentru ea. De la cinci ani face cursuri de muzica si dans, de doi ani face parte din grupa de performanta a Palatului Copiilor si participa la toate manifestarile de gen din tara. Ea este cistigatoarea trofeului pe tara la Festivalul „Steluta Pucioasei“, a premiului II la „Ghiocelul de Argint“ de la Arad si a multor altor premii.

La „Stelutele Marii“ s-a „luptat“ cu alti 30 de prichindei de la grupa 6-11 ani si a evoluat cu dezinvoltura in fata juriului format din nume importante ale muzicii romanesti: Viorela Filip, Silvia Dumitrescu si Adrian Doxan, insotiti de un reprezentant al Ministerului Culturii si Cultelor. Francesca nu s-a lasat impresionata, mai ales ca isi facuse „incalzirea“ cu citeva luni inainte, in emisiunea televizata a renumitului cantautor Horia Moculescu. Fetita este hotarita sa ajunga intr-o zi cel putin la fel de cunoscuta ca vedetele ei preferate: Madonna, Cher, Shania Twain sau Britney Spears. Si daca totusi nu se poate, macar sa aiba succesul vedetelor autohtone indragite de ea – Nicola, Andra si fetele de la Class.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS