21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFata popii candideaza la primarie

Fata popii candideaza la primarie

• Bibliotecara cu fusta scurta, Ionela, de 27 de ani, vrea sa il detroneze pe actualul primar, Vasile Pirvulescu, cel care a concediat-o in 2002 • La vremea respectiva, Consiliul Local Stanesti a adoptat o hotarire prin care bibliotecara cu fusta scurta trebuia sa mearga aproape in fiecare zi pe ulite si sa le impartaseasca satenilor din tainele cartilor • Fata popii si-a recistigat in instanta postul, iar acum se bate de la egal la egal cu Pirvulescu • Popa Gheorghitoaia vrea sa scoata o carte cu titlul „Calvarul familiei preotului Gheorghitoaia si fiica sa“ • „Sa stiti ca se tem foarte multi candidati de ea“, a spus popa Gheorghitoaia

Lovitura de teatru pe scena politica a comunei gorjene Stanesti. Ionela, bibliotecara cu fusta scurta, fata popii Gheorghitoaia, care a mai fost primar patru ani, candideaza la intiia functie in comuna. Dupa ce in primavara anului 2002 Ionela devenise subiect de discutie pe ulitele satului, atit prin necazurile sale, cit si prin scandalurile in care a fost implicat primarul Vasile Pirvulescu, Ionela s-a decis sa intre in cursa pentru scaunul de primar. Nimeni nu a stiut cum s-a intimplat minunea, asa, peste noapte, insa explicatia vine chiar din partea preotului Gheorghitoaia. Acesta a cerut dezlegare la Mitropolia Olteniei pentru a candida. Desi le promisese sefilor partidului din care face parte ca va candida la primarie, popa Gheorghitoaia a primit raspuns negativ de la Mitropolie si nu a mai putut sa se lupte pentru scaunul de primar. Pentru a nu ramine dator, popa a gasit pe loc solutia si le-a propus sefilor sai de partid si in aceeasi masura consatenilor un alt candidat: fiica sa, Ionela – bibliotecara cu fusta scurta, cea care trebuia sa mearga din casa in casa pentru a indeplini misiunea de culturalizare cu care au mandatat-o in 2002 consilierii locali din Stanesti.

Popa spune ca Ionela este spaima contracandidatilor

Cind am ajuns la Stanesti, Ionela nu era acasa, insa prezenta acesteia putea fi semnalata peste tot prin afisele electorale lipite pe garduri sau in alte locuri. Acasa l-am gasit pe popa Gheorghitoaia, care a deschis larg poarta sa ne primeasca: „Sa stie toata lumea ca bibliotecara cu fusta scurta, fata popii din Stanesti, a luptat si a izbindit. A cistigat toate procesele“, a spus popa. Acesta a venit cu o plasa plina de afise electorale si a inceput sa povesteasca tot ceea ce i s-a intimplat familiei sale in ultimii ani. Pentru ca nimic sa nu se piarda si consatenii sa stie istoria familiei Gheorghitoaia, popa s-a apucat, impreuna cu fiica sa, sa scrie o carte: „Calvarul familiei preotului Gheorghitoaia si fiica sa“. Volumul va avea 160 de pagini si va cuprinde si o culegere de articole aparute in presa despre bibliotecara cu fusta scurta. Popa Gheorghitoaia a declarat ca, daca va putea, le va da cartea satenilor gratuit. Fiica sa a avut o contributie insemnata la redactarea manuscrisului care este aproape gata. „Sa stiti ca se tem foarte multi de ea. Are 27 de ani, este economista. Acum si-a luat concediu de la biblioteca. A avut dureri de cap cu stresurile astea, a fost si la ginecologie ca a avut probleme cu o raceala puternica. Stiti cum e. A stat si la pat. E treaba grea asta. Eu merg impreuna cu fata. Vom avea mare succes. Cartea o dam degeaba. Are 160 de pagini. Acolo, in ea, spunem totul. Sa stiti ca fata de mica a avut niste destine. Am cistigat 20 de procese. Ultimul a fost pentru insulta si calomnie“, a povestit popa Gheorghitoaia.

Satenii nu se pronunta

La Primaria din Stanesti s-au inscris zece candidati dintre care satenii trebuie sa il aleaga pe cel care ii va conduce. Oamenii nu stiu inca prea bine ce sanse sa ii acorde bibliotecarei cu fusta scurta, insa cunosc povestea acesteia si stiu ca este fata popii. De altfel, intreaga strategie a campaniei electorale a bibliotecarei cu fusta scurta are ca leit-motiv termenul „fata popii“. Chiar unul dintre afise incepe in felul urmator: „Sint Ionela Gheorghitoaia, fata popii din Stanesti“. Bibliotecara cu fusta scurta a scapat de necazurile pe care le-a avut cu primarul Pirvulescu pe vremea cind mergea din cioban in cioban cu cite o carte despre managementul eficient sau un volum de beletristica. „Apoi om vedea ce o mai fi, ca din atitia trebuie sa iasa macar unu’. Bine ca votarea e duminica, sa mergem, ca daca era simbata mai aveam de sapat la porumb sau sa mergem cu vitele. Naiba stie ce s-o alege?!“, au spus citiva sateni adunati la circiuma din mijlocul comunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS