9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Orice grup de trei persoane este adunare publica“

„Orice grup de trei persoane este adunare publica“

Candidatul PD a reclamat ca primarita i-a trimis fortele de ordine pe cap in timp ce discuta cu oamenii

Reprezentantii organizatiei judetene a PD se pling ca sint impiedicati sa-si desfasoare campania electorala de catre contracandidatii de la PSD, aflati in posturi de decizie. Acestia au dat exemplul candidatului partidului din comuna Tintareni, Marin Talau, care in timp ce mergea prin comuna pentru a sta de vorba cu oamenii s-a trezit cu politistii dupa el, trimisi de primarita.

„Candidatul nostru mergea din poarta in poarta si vorbea cu alegatorii. Normal ca oamenii s-au mai strins cite doi-trei. A venit politia, motivind ca este adunare publica“, s-a plins conducerea PD. La rindul sau, primarita Maria Vasilescu a declarat ca nu ea a trimis fortele de ordine, ci acestea s-au autosesizat. „Nu avea aviz pentru organizarea de adunari publice. Eu sint sefa comisiei care avizeaza aceste adunari, din care mai fac parte politia si jandarmii. Acestia au aflat si s-au deplasat acolo. Si cu mine au fost jandarmii cind mi-am facut campanie“, a mai spus primarita. Intrebata ce inseamna adunare publica, sefa comisiei care autorizeaza astfel de manifestrari a precizat ca, in campania electorala, orice grup de trei persoane este adunare publica.

„Are vreo importanta ca e finul meu?“

La Primaria Tintareni a fost scos de curind la concurs un post de inginer de cadastru. Cistigatorul concursului a fost Iulian Stefan, actualul viceprimar PSD, care va candida si pentru functia de consilier local. Viceprimarul este, printre altele, si finul primaritei, iar postul a fost pastrat de mai mult timp pentru el in cazul in care nu va mai avea nici o functie dupa alegeri. „Are vreo importanta ca e finul meu? Avea voie sa participe chiar daca e viceprimar, ca nu eu l-am pus in functie. A fost ales“, a spus primarita Maria Vasilescu.

Intrebata de ce postul nu a fost scos pina acum la concurs, aceasta a precizat ca institutia nu a avut fondurile necesare pentru a-l plati pe inginer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS