12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDISTRIGAZ Tirgu Jiu a inceput debransarea

DISTRIGAZ Tirgu Jiu a inceput debransarea

• Sute de locuinte si zeci de agenti economici din Gorj au fost debransati de la reteaua de gaze naturale • Cel mai mare datornic al DISTRIGAZ Tirgu Jiu este SC AQUATERM, prestatorul de servicii catre populatie, cu debite de peste 100 de miliarde de lei • Pe lista cu debransati s-au aflat chiar si Primaria Tirgu Jiu si doua blocuri ANL, rebransate la interventia prefectului • 21 de agenti economici din Tirgu Jiu au ramas fara gaze • Intre debransati s-au aflat si familii care aveau facturi cuprinse intre 100.000 si 300.000 de lei

Sute de familii si zeci de agenti economici care aveau restante la gaze au ramas de ieri fara contoare sau au fost debransati. Indiferent de sumele datorate, echipele sucursalei DISTRIGAZ SUD au ridicat contoarele din blocuri si de la agentii economici. Inca de la primele ore ale diminetii, nemultumiti ca au ramas fara contor de gaze, zeci de cetateni au luat cu asalt sediul DISTRIGAZ. Desi unii aveau putin de platit, oamenii nu s-au grabit sa-si achite facturile.

„Eram la serviciu si am auzit de la vecini ca mi-au ridicat contorul de gaze. Mi-a venit factura, dar nu avem de plata decit 300.000 de lei. Nu stiu de ce au venit asa sa ne lase fara gaze. Altii au avut si mai putin. Sa ia si intreprinderile, ca alea consuma mai mult decit noi. Ma duc sa platesc ca sa-mi reinstaleze contorul“, a spus una dintre femeile care stateau la coada sa-si achite factura.

Primaria Tirgu Jiu are restante de peste 500.000.000 de lei

DISTRIGAZ SUD – sucursala Tirgu Jiu are de recuperat debite de 193 de miliarde de lei de la consumatorii casnici si agentii economici. In prezent, 1.750 de proprietari de locuinte au debite la gaze, cei mai multi, aproape 900, fiind la Tirgu Jiu, la Rovinari, aproximativ 500 de datornici. Pina ieri, la DISTRIGAZ erau inregistrate aproape 500 de debransari. Cel mai mare datornic SC AQUATERM SA, cu debite de 70 de miliarde si penalizari de 28 de miliarde, a scapat deocamdata.

Datoriile AQUATERM provin inca din ianuarie 2002 si exista posibilitatea ca toate cele patru centrale termice din Tirgu Jiu sa fie inchise. Pina in prezent, au ramas fara gaze 21 de agenti economici si institutii: Serviciul Public din Bumbesti Jiu, Casa de Cultura a Sindicatelor din Tirgu Jiu, Colegiul „Virgil Madgearu“, SC UNIREA SA. De asemenea, au fost in pericol de debransare Primaria Tirgu Jiu, care are datorii de 544 de milioane de lei, si doua blocuri ANL. Cele trei unitati au ramas conectate la retea, in urma interventiei prefectului Mugurel Surupaceanu la conducerea DISTRIGAZ Bucuresti.

UM Sadu ar putea ramine fara gaze

Pe lista cu datornici se afla si fosta uzina de armament din Sadu. Aceasta nu fusese ieri debransata de la reteaua de gaze, directorul DISTRIGAZ Tirgu Jiu purtind discutii cu conducerea uzinei pentru a-si achita datoriile.

„Este o dispozitie la nivel national privind reducerea arieratelor. Orice persoana care inregistreaza restante la consumul de gaze va fi debransata. Avem un plan de indeplinit: la sfirsitul lunii mai, 81 de miliarde, iar in iunie – 72 de miliarde de lei. Noi am furnizat gaze catre AQUATERM si trebuia sa primim banii. Am realizat un protocol cu aceasta societate si nu l-a respectat. Au achitat vreo 900 de milioane pe luna ianuarie 2002. I-am dat si in judecata, insa procesul se prelungeste. Noi am tratat pe toata lumea cu intelegere, insa acestea sint dispozitiile. Am dat gaze la AQUATERM timp de doi ani si acum alergam dupa bani. Vom inchide si cele patru centrale. Debitele consumatorilor casnici sint de 1,6 miliarde de lei. Oamenii insa platesc“, a declarat Mihai Stanculescu, directorul DISTRIGAZ Tirgu Jiu. O situatie deosebita este inregistrata la Rovinari, unde 2.500 de apartamente au montate contoarele de gaze in interior, iar angajatii DISTRIGAZ nu au acces la acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS