10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Tirgu Jiu nu a dat tinerilor teren pentru case

Primaria Tirgu Jiu nu a dat tinerilor teren pentru case

Peste 100 de solicitanti asteapta, de aproape un an, sa primeasca un lot de teren

Legea 15/2003 privind acordarea de teren tinerilor care nu au implinit inca 35 de ani nu a fost aplicata de Primaria Tirgu Jiu. Municipalitatea nu a putut acorda nici macar un lot de teren solicitantilor pe motiv ca nu detine terenul respectiv. Reprezentantii primariei spun ca asteapta de mai multe luni o hotarire de guvern prin care o suprafata de 31 de hectare de teren care a apartinut statiunii pomicole sa fie trecuta in proprietatea municipiului Tirgu Jiu. Acestia au mai precizat ca exista semnale ca hotarirea va fi data in saptaminile viitoare, dupa care legea va putea fi aplicata, in sfirsit, si la Tirgu Jiu.

Teren linga Cimitirul Eroilor

Pina atunci, cei 100 de solicitanti care asteapta de aproape un an sa primeasca terenul nu au nici o sansa de a beneficia de prevederile legii. Conform acesteia, suprafata care trebuie acordata este cuprinsa intre 250 si 500 de metri patrati, iar municipalitatea trebuie sa asigure utilitatile. Solicitantii trebuie sa demonstreze ca nu detin o locuinta in proprietatea lor si nici teren.

Terenul care va fi impartit in parcele care vor fi acordate tinerilor este situat in apropierea Cimitirului Eroilor, iar reprezentantii municipalitatii spun ca s-au orientat la acesta pentru ca locuintele care vor fi construite pot fi racordate la retelele de utilitati. Daca vor fi preluate de la statiunea pomicola, cele 31 de hectare vor fi impartite atit tinerilor, cit si altor solicitanti care vor sa concesioneze teren pentru constructii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS