14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePelerinaj cu moastele Sfintului Anton de Padova la Craiova

Pelerinaj cu moastele Sfintului Anton de Padova la Craiova

Relicva Sfintului Anton de Padova va fi prezenta in lunile mai-iunie in peste 40 de biserici de pe intreg teritoriul Romaniei, intr-un pelerinaj de exceptie. Moastele Sfintului Anton vor sosi si in Craiova, unde vor fi adapostite de Biserica Romano-Catolica „Sfintul Anton“, de linga Colegiul National „Elena Cuza“, incepind cu 31 mai, ora 10.15, pina pe 2 iunie, ora 10.00, cind vor pleca spre Slatina, Pitesti si apoi la Bucuresti. Provincia Fratilor Franciscani Conventuali si-a propus sa aduca Relicva in Romania tinind cont de veneratia de care se bucura Sfintul Anton si in tara noastra si de faptul ca multi credinciosi nu au posibilitatea de a ajunge la mormintul Sfintului de la Padova. Pelerinajul este organizat sub patronajul Conferintei Episcopale Romane, cu acordul de principiu al Ministerului Culturii si Cultelor.

Limba „Sfintului minunilor“ – intacta dupa sapte secole de la moartea lui

Sfintul Anton de Padova este admirat de credinciosi pentru perfectiunea sa evanghelica, activitatea sa apostolica, iubirea fata de aproape, pentru modul cum a experimentat suferinta si necazurile oamenilor timpului sau si pentru felul in care cunostea si stia sa aline ranile sufletului uman. De aceea, el a fost numit „Sfintul intregii lumi“, „Sfintul pe care lumea il iubeste“ sau „Sfintul minunilor“.

In orasul Padova din Italia, Sfintului Anton i s-a construit o Bazilica in care sint pastrate unele dintre cele mai insemnate relicve ale sale. Limba Sfintului se pastreaza inca intacta dupa mai bine de sapte secole de la moartea lui, crestinii fiind convinsi ca este o marturie a modului in care Dumnezeu a voit sa-l rasplateasca pe Sfintul Anton pentru faptul ca a stiut sa vesteasca Evanghelia iubirii intr-un mod incomparabil. In fiecare an, cinci milioane de pelerini viziteaza mormintul de la Padova, iar in fiecare zi de marti, in bisericile din lumea intreaga, credinciosi de toate confesiunile crestine participa la Sfinta Liturghie si se roaga la Sfintul Anton, cerindu-i ocrotirea, incredintindu-i durerile cele mai intime si preocuparile cele mai ascunse spre a obtine de la Dumnezeu lumina si mingiiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS