10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.500 de tineri din Olt - chemati la incorporare

1.500 de tineri din Olt – chemati la incorporare

Centrul Militar Judetean (CMJ) Olt a demarat actiunea de incorporare a recrutilor nascuti in anul 1984. La sediul CMJ Olt s-au prezentat pentru verificarea medico-militara 80% dintre recruti.

„Este un fapt satisfacator pentru noi, cei care ne ocupam propriu-zis de incorporari, sa vedem ca tinerii vin intr-un numar destul de mare in fiecare zi la sediul CMJ. Cazurile de neprezentare care mai apar au la baza, in general, motive bine intemeiate – medicale, studii etc. Pentru recrutii care nu se afla in tara, rudele acestora trebuie sa prezinte documente legale – act de rezidenta, contract de munca, bursa de studii etc. Impreuna cu politia, noi efectuam apoi verificari, iar persoanele depistate ca au depus acte false vor fi actionate in instanta“, a spus capitan Nicolae Calin, purtatorul de cuvint al institutiei.

Acesta a mai precizat ca sustragerea de la executarea serviciului militar prin neprezentarea in data, ora si locul prevazute in ordinul de incorporare se pedepseste cu amenda contraventionala cuprinsa intre 500.000 si 3.000.000 de lei – daca se constata ca nu e infractiune. In caz contrar, se va intocmi dosar penal. Nicolae Calin a mai precizat ca printre motivele cel mai des intilnite in respingerea tinerilor pentru satisfacerea stagiului militar se numara nivelul scazut al coeficientului de inteligenta, urmat apoi de motive medicale: greutate redusa a tinarului si probleme cardio-vasculare si pulmonare. In seria 3 mai – 11 iunie au fost chemati la incorporare aproximativ 1.500 de tineri, cu 500 mai putin fata de seria din februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS