14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul si viceprimarii Craiovei au absentat nemotivat

Primarul si viceprimarii Craiovei au absentat nemotivat

Editia din acest an a tirgului Agrotex – Agraliment a fost lipsita de prezenta „greilor“ din administratia locala, obisnuiti ai acestui tip de manifestari. In absenta primarului si a celor doi viceprimari, aflati in campanie electorala, inaugurarea de simbata a tirgului de la Casa Stiintei si Tehnicii a fost onorata doar de reprezentantii prefecturii, ai Consiliului Judetean Dolj si ai Camerei de Comert si Industrie Oltenia. Dupa traditionala hora jucata in curtea institutiei de catre Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“, a luat cuvintul prefectul Ion Calin, care a apreciat ca starea agriculturii doljene este printre cele mai bune din tara si i-a laudat pe reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dolj pentru numarul mare de specialisti din cercetare.

Prefectul s-a declarat satisfacut de suprafetele mari cultivate cu griu, afirmind ca in aceste conditii agricultura romaneasca „va intra in Europa pe picior de egalitate cu celelalte tari din Uniunea Europeana“.

Observind ofertele mai sarace in produse ale firmelor constructoare de masini agricole de la aceasta editie a Agrotex comparativ cu anii trecuti, Ion Calin s-a aratat nemultumit de situatia actuala a acestei ramuri industriale si a declarat ca judetul Dolj mai are de lucrat la productia de masini agricole. De oferta redusa a firmelor de la standurile Agrotex s-au plins si cei prezenti la fata locului, desi organizatorii s-au straduit sa scoata in evidenta importanta si numarul mare al firmelor prezente. Gurile rele spun ca principalul motiv pentru lipsa de atractivitate a editiei din acest an a tirgului este chiria foarte mare pe metru patrat, de aproximativ 40 de euro.

Prefectul Calin, nemultumit de bancile romanesti

In timpul perindarii pe la standurile din incinta tirgului, prefectul Calin a primit cadou o duzina de flacoane cu sare si a gustat dintr-un pahar de cidru finlandez, ai carui importatori spun ca este un substitut ideal pentru bere. Oprindu-se la standul unei banci mari din tara, Ion Calin s-a aratat nemultumit de perioada lunga de asteptare pentru obtinerea unui credit.

„Cel mai bine ar fi ca oamenii sa vina la ghiseul bancii si sa plece imediat cu creditul dorit. De abia atunci putem spune ca bancile noastre sint eficiente“, a declarat Ion Calin. Daca institutiile bancare ii vor indeplini dorinta prefectului ramine de vazut. Reprezentantii acestora spun ca pina la sfirsitul acestui an se va implementa un sistem rapid de acordare a creditului, pe baza informatiilor despre situatia financiara a solicitantului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS