12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInaugurare cu scandal a depozitului ecologic de la Mofleni

Inaugurare cu scandal a depozitului ecologic de la Mofleni

Autoritatile craiovene inaugureaza astazi, in cartierul Mofleni, inceperea lucrarilor la viitorul depozit ecologic de gunoi al Baniei. Investitia costa aproximativ 30 de milioane de euro si va fi realizata de firma italiana Systema Ecologic. Amplasamentul pentru groapa, in cartierul Mofleni, chiar in Lunca Jiului, aproape de o zona locuita (dupa ce locatia initiala, din comuna Breasta, nu a fost agreata de organismele internationale) a stirnit in ultimii doi ani nenumarate controverse politice in consiliul local municipal. Certurile au mers pina acolo incit citiva consilieri au atacat in instanta hotaririle CLM privind locatia din cartierul Mofleni. In cele din urma, ultimul aviz necesar, cel de la Ministerul Mediului, a fost obtinut de administratia craioveana.

Hotaririle CLM, pe rolul instantelor de judecata

Cu toate acestea, procesul aflat pe rol continua. In prima instanta, consilierii contestatari de la PNL au obtinut de la sectia comerciala si de contencios administrativ suspendarea executarii hotaririi consiliului local care aproba amplasamentul cu pricina. Sentinta, pronuntata pe 14 mai, avea ca termen-limita de recurs chiar data de astazi. Primaria a depus vinerea trecuta recursul. Cu toate acestea, Horatiu Buzatu, liderul celor care au intentat actiunea, sustine ca recursul respectiv, care are ca termen de judecare 1 iunie, a fost directionat gresit catre Curtea de Apel Craiova. „Conform noilor proceduri, cauza trebuie sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pina la judecare, hotaririle sint suspendate si municipalitatea nu poate face nimic. Consider ca tot ceea ce se face este ilegal“, a spus Buzatu. De altfel, acesta a precizat ca se va afla la inaugurare pentru a contesta actiunea municipalitatii.

De partea cealalta, primarul Vasile Bulucea a si impartit prin primarie invitatiile pentru inaugurare. Acesta a declarat ca a renuntat la intentia festivista de a inaugura inceperea lucrarilor cu muzica populara a Ansamblului „Maria Tanase“, spunind doar ca va astepta invitatii la „sampanie si un piscot“. Despre procesul intentat de PNL Dolj, Bulucea a afirmat ca acesta se afla inca pe rol la Curtea de Apel, asa ca inceperea lucrarilor nu constituie nici o problema, atita timp cit justitia nu a luat o hotarire definitiva si irevocabila impotriva actualului amplasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS