17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfacerile imobiliare ale lui Mischie au inceput de la o uscatorie

Afacerile imobiliare ale lui Mischie au inceput de la o uscatorie

Casele luxoase ale lui Nicolae Mischie, pe care acesta le detine in Tirgu Jiu si in alte localitati din judet, il plaseaza pe baron printre cei mai bogati gorjeni. Mai putin cunoscut este debutul lui Mischie in afacerile imobiliare. Putini sint cei care stiu ca sirul de proprietati al familiei Mischie a inceput sa prinda contur cu un apartament si o uscatorie pe care baronul de Gorj le-a cumparat in urma cu 12 ani evacuindu-i pe proprietari si inselindu-i pe vecini.

Familia Mischie detine, pe linga numeroasele vile si conace, un apartament situat in strada General Tell din Tirgu Jiu, o zona linistita, aproape de centrul municipiului Tirgu Jiu. Apartamentul a fost, timp de multi ani, resedinta familiei Mischie, care nu-si descoperise inca matusile dornice sa-i lase mostenire casa dupa casa.

Familia Mischie a locuit in apartament pina cind s-a mutat in casa Bicescu, iar apoi vecinii din cartier il mai vedeau din cind in cind pe fiul sotilor Mischie, Alexandru, trecind pe acolo. Apartamentul a devenit proprietatea familiei Mischie dupa ce a fost cumparat, la putin timp dupa Revolutie, de la Fondul Locativ al Directiei de Servicii Comunale (DSC). Tot atunci, Nicolae Mischie a reusit sa devina si proprietarul uscatoriei de la parterul blocului, incalcind legea care prevede ca spatiul respectiv este proprietate comuna a tuturor locatarilor din bloc. Familia Mischie a achizitionat uscatoria fara a-i despagubi pe vecini. Citiva ani, uscatoria a devenit cabinetul medical al Sandei Mischie. Cind s-a mutat in casa Bicescu, doctorita Mischie si-a mutat si cabinetul in aceeasi cladire. Uscatoria a fost inchiriata unui alt medic, tot pentru un cabinet, familia Mischie incasind chirie de citeva milioane de lei lunar.

Medicii de la UJCM – dati afara din cabinete

Afacerea cu uscatoria a reprezentat doar inceputul altor tranzactii imobiliare prin care familia Mischie a inceput sa-si agoniseasca averea. In aceeasi zona, Nicolae Mischie a mai pus mina pe un apartament, prin anul 1992. Apartamentul gazduia pe atunci medicii Uniunii Judetene a Cooperativelor Mestesugaresti ( UJCM ), care au fost dati afara, iar apartamentul a fost scos la licitatie de DSC. Cumparator a fost Nicolae Mischie. Acesta a tinut apartamentul aproximativ un an, dupa care l-a vindut unui sofer, angajat al Prefecturii Gorj. De putin timp, apartamentul este locuit insa de fratele lui Nicolae Mischie, care l-a cumparat de la fostul proprietar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS