18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii nu-si platesc datoriile catre Salubritate

Romii nu-si platesc datoriile catre Salubritate

Conform contractelor incheiate intre Serviciul de Salubritate din cadrul Regiei Autonome a Administratiei Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) si craioveni, acestia sint obligati ca, in schimbul ridicarii gunoiului menajer, sa plateasca lunar o anumita suma de bani. Cu toate acestea, nu toti se conformeaza regulilor, unii dintre ei refuzind sa achite datoriile catre Salubritate.

„Chiar daca majoritatea nu platesc munca gunoierilor, nu putem fi nepasatori. Desi ar trebui sa ii lasam sa se preocupe singuri de mizeria pe care o fac, noi ridicam gunoiul. Singurul motiv pentru care facem acest lucru gratis este acela de a salubriza zona, incercind sa evitam formarea unor focare de infectie. Va trebui insa sa inteleaga ca este nevoie sa se alinieze la normele si standardele respectate de toata lumea“, a declarat Sorin Ciobanu, director general al Serviciului de Salubritate din cadrul RAADPFL.

In topul datornicilor la salubritate se afla romii. Unii dintre ei au si uitat de cind nu si-au mai platit contributia pentru ridicarea gunoiului. „Gunoiul il iau astia de la primarie. Vin in fiecare luna si ne spun sa achitam ce le datoram ca nu pot sa-si ia salariile din cauza noastra. Dar tot ca noi facem. Il scoatem in drum, mai la deal, si il ducem toti acolo. Vara, uneori vine un miros ingrozitor si sintem obligati sa-l suportam pentru ca gunoierii vin o data la doua saptamini“, ne-a spus Maglavida S., din cartierul Fata Luncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS