19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTentativa de omor intre boschetarii craioveni

Tentativa de omor intre boschetarii craioveni

Buric – dezbracat, legat si batut de colegii de „camera“

Citiva boschetari isi facusera de ceva vreme salasul intr-o incapere de sub podul de cale ferata de pe strada Caracal din Craiova, in apropiere de Daewoo. Primul care descoperise locul era Fedor Alexie, zis Buric, de 28 de ani, din Bailesti, care se considera din acest motiv „proprietar“ al incaperii in care, odinioara, erau depozitate uneltele si materialele angajatilor de la Drumuri si Poduri. Asta-toamna i-a primit in „dormitorul“ lui pe Leontin Surdu, zis Leo, de 27 de ani, din Craiova, si pe Catalin Lupu, de 27 de ani, din Gaesti, ambii fiindu-i „parteneri de afaceri“ la adunatul fierului vechi. Dupa o vreme, Lupu si-a adus acolo si concubina – Marcela Serdaru, de 23 de ani, din Bailesti.

Toti patru dormeau inghesuiti pe o dormeza de o persoana, de care facuse rost Fedor, acoperindu-se cu o plapuma. Incaperea de cinci metri lungime si doi latime le servea si de WC, pentru ca, de cele mai multe ori, cei patru nu se oboseau sa iasa pina afara sa-si faca nevoile.

Dupa mutarea in „dormitorul“ de sub pod a Marcelei Serdaru, spiritele s-au cam incins intre colegii de camera. Simtindu-si incalcata intimitatea si saturindu-se de inghesuiala din culcusul descoperit de el, Buric s-a hotarit sa-i dea afara pe ceilalti colocatari. Acestia au inteles si au plecat cu citeva saptamini in urma, dar Lupu si concubina lui au revenit o data cu ploile din ultimele zile. Buric i-a acceptat o vreme, insa vineri seara n-a mai rabdat si i-a gonit din nou.

„Hai, ba, sa-l omorim, ca si asa n-avem acte si nu ne poate prinde politia“

Putin dupa ora 22.00, Catalin Lupu si Marcela Serdaru si-au strins boarfele si au plecat pe jos pe strada Caracal catre centru, in cautarea unui alt loc unde sa stea. In apropiere de Tirgul Comercial Banie s-au intilnit cu Leontin Surdu, care, cind i-a vazut, i-a intrebat ce au de gind. Cind a aflat de la Catalin ca au fost goniti de Buric, Leo i-a intors din drum, spunindu-le ca o sa vorbeasca el cu „proprietarul“, pentru a-l convinge sa-i primeasca inapoi. Ajunsi in dormitor, Buric s-a opus revenirii celor doi. Leo s-a gindit atunci sa-l „convinga“ cu forta.

Nervos si fiind sub influenta alcoolului, Leo a sarit asupra lui Buric, lovindu-l de mai multe ori cu pumnii si cu picioarele. A pus apoi mina pe o bita si l-a batut pina a obosit. Atunci a preluat Lupu initiativa. Acesta a continuat sa-l bata pe „seful de dormitor“ pina s-a plictisit. „Hai, ba, sa-l omorim, ca si asa n-avem acte si nu ne poate prinde politia“, se indemnau unul pe altul Leo si Lupu. Marcela i-a tras si ea vreo trei palme celui agresat, apoi a stat cuminte in coltul ei, privind cum il bat ceilalti doi.

Dupa ce l-au batut, Leo si Lupu l-au ridicat pe Fedor Alexie din balta de singe in care zacea fara cunostinta, l-au dezbracat in pielea goala, apoi l-au legat cu o funie de git, de miini si de picioare, aruncindu-l intr-un colt al incaperii. Linistiti, ceilalti trei s-au dus apoi la culcare.

Evadare in pielea goala

Revenindu-si din starea de inconstienta, Buric a reusit – nici el nu stie prea bine cum – sa se dezlege la picioare si sa evadeze, in jurul orei 4.00. In pielea goala, plin de singe si namol, cu miinile legate de git, tinarul a dat fuga la benzinaria Petrom din vecinatate, cerind ajutor. Angajatii de acolo insa nici nu au vrut sa-l bage in seama. Nestiind ce sa faca, Fedor a facut cale intoarsa si a ajuns la benzinaria Shell din cealalta parte a podului. Ilie Stefan si Catalin Albesteanu, cei doi angajati ai benzinariei Shell care erau de serviciu, au sarit imediat in ajutorul tinarului legat si dezbracat. Unul a anuntat imediat ambulanta si politia, iar celalalt l-a dezlegat pe Fedor si i-a dat sa bea apa. O ambulanta l-a transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internat in Clinica de Terapie Intensiva, pentru acordarea ingrijirilor medicale pentru multiplele traumatisme si fracturi suferite. Medicii legisti au constatat ca victima are nevoie de cel putin 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a-si putea reveni.

Sositi la fata locului, lucratorii Sectiei 2 Politie Craiova au inceput imediat cercetarile pentru depistarea agresorilor. In jurul orei 8.00, politistii i-au trezit pe Leo, Lupu si Marcela, conducindu-i la sectie. Acuzati de tentativa de omor si lipsire de libertate, Catalin Lupu si Leontin Surdu si-au recunoscut faptele, fiind retinuti pe baza de ordonanta emisa de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj. Cei doi au fost prezentati ieri-dimineata judecatorilor de la Tribunalul Dolj, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventiva. Pentru faptele lor, ei risca pina la 15 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS