10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarajele, interzise in Craiova

Garajele, interzise in Craiova

Primaria nu mai aproba nici o cerere, desi o metodologie de acordare a autorizatiei pentru garaje tip a fost adoptata de CL in urma cu doi ani

Craiovenii care vor sa-si construiasca garaje pentru autoturismele personale nu mai pot nici macar legal sa faca acest lucru, deoarece primaria a sistat pe perioada nedeterminata acordarea de autorizatii pentru ridicarea unor asemenea constructii. Motivatia municipalitatii a fost ca foarte multe terenuri dintre blocuri sint revendicate potrivit Legii nr.10/2001 si ca actiunea va fi reluata numai dupa finalizarea aplicarii acestui act normativ. Potrivit unei hotariri a consiliului local, toate garajele din oras au fost declarate ilegale, cu exceptia celor tip, aprobate printr-o metodologie locala.

Garaje aprobate pe terenuri revendicate

Cei de la primarie spun ca din luna octombrie a anului trecut craiovenii nu au mai depus nici o cerere pentru construirea de garaje. Municipalitatea a facut numeroase greseli in aceasta privinta, deoarece in multe cazuri a aprobat amplasarea unor garaje tip pe spatiile dintre blocuri, in conditiile in care terenurile respective erau revendicate de alti craioveni, in baza retrocedarii imobilelor nationalizate. Dupa ce oamenii au cheltuit bani pe materiale de constructii, proiecte si aprobari, primaria a spus ca le respinge cererea pina la clarificarea situatiei juridice a terenurilor. Edilii si-au recunoscut greseala si au spus, la vremea respectiva, ca pagubitii au dreptul sa dea municipalitatea in judecata. De atunci, toate cererile de amplasare a unor noi garaje trebuie sa contina o documentatie din care sa reiasa ca terenurile pe care vor fi amplasate constructiile nu sint revendicate. Municipalitatea a hotarit recent sa sisteze aprobarea cererilor pentru construirea de garaje pina la finalizarea aplicarii legilor retrocedarii. Deoarece a respins majoritatea cererilor de restituire a paminturilor dintre blocuri, primaria s-a trezit data in judecata de peste 1.000 de craioveni. Intr-o actiune desfasurata anul trecut, inspectorii primariei au inventariat in municipiu peste 1.000 de asemenea constructii. „Nu stiu cind se va da din nou liber la garaje. Pe cele inestetice, care nu se incadreaza in peisaj, ar trebui sa le demolam. Cert este ca nu mai aprobam nici o cerere. Viitorul consiliu local va trebui sa decida ce vom face“, a declarat Ionel Papala, seful Serviciului disciplina in constructii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS