10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdjunctii comandantului IJP Gorj, atentionati pentru superficialitate

Adjunctii comandantului IJP Gorj, atentionati pentru superficialitate

• Mai multi politisti gorjeni au fost sanctionati, doi dintre acestia fiind eliberati din functie • Comandantul Politiei Rutiere Gorj si cel al Politiei Rovinari s-au ales cu diminuarea drepturilor salariale pe trei luni

Mai multe cadre de conducere si de executie din Inspectoratul Judetean de Politie Gorj au fost sanctionate sau eliberate din functie, in urma controlului efectuat de o comisie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Verificarile au durat aproximativ o luna si au fost efectuate de corpul de control ministerial, condus de Nicolae Neagu. Secretarul de stat, generalul Toma Zaharia, a fost prezent ieri la Tirgu Jiu, unde a prezentat rezultatele controlului.

Generalul Zaharia a apreciat ca pozitiva activitatea IJP Gorj, anuntind ca Politia Gorj se situeaza, conform bilantului pe semestrul I, pe locul doi pe tara. Pe linga cei sase politisti care s-au ales cu prime, mai multi ofiteri de rang inalt din cadrul Politiei Gorj au primit sanctiuni. Au primit atentionari pentru superficialitate in executarea activitatii de indrumare si control adjunctii comandantului IJP Gorj, comisarii-sefi Ion Voinescu si Victor Baroianu. Au fost sanctionati cu diminuarea a zece la suta din drepturile salariale pe trei luni comandantul Politiei Rutiere Gorj, comisarul-sef Constantin Talaba, si comandantul Politiei Rovinari, subcomisarul Cornel Filip, pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Agentul-sef adjunct Gheorghe Muja si agentul-sef Grigore Cocoranu, ambii din cadrul Politiei Rovinari, au fost destituiti. Dosarele celor doi politisti au fost trimise Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Gheorghe Muja este cercetat pentru neglijenta in serviciu, iar Grigore Cocoranu, pentru fals intelectual. Potrivit generalului Toma Zaharia, cei doi au incercat sa falsifice mai multe acte in cazul unui accident de circulatie. Pentru lipsa de performanta profesionala, sefii posturilor de politie din Stanesti si Balesti au fost eliberati din functie si mutati pe posturi de executie. In timpul controlului, cinci politisti s-au ales cu mustrare scrisa, iar alt politist pentru neglijenta in serviciu, cu diminuarea drepturilor salariale cu zece la suta pe trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS