10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihaela lupta pentru a supravietui

Mihaela lupta pentru a supravietui

Se numeste Mihaela Andra Stanca si are doi ani si noua luni. Impreuna cu mama sa, Stela, locuieste intr-un centru maternal, de cind s-a nascut. Pentru a trai, Mihaela are nevoie de o interventie chirurgicala la un spital din Bucuresti.

Stela provine dintr-o familie saraca din Calafat. In urma cu citiva ani, ea a hotarit sa-si incerce norocul la Craiova, unde a urmat Facultatea de Agronomie. Dupa ce a obtinut licenta s-a vazut insa singura, fara serviciu si fara nici o posibilitate de a-si cistiga existenta. A cunoscut un barbat, care a reusit sa o sustina atit financiar, cit si moral. Din pacate, dupa ce a aflat ca va aduce pe lume un copil, el a parasit-o. La nasterea Mihaelei, medicii au atentionat-o pe Stela de problemele de sanatate ale copilului.

Mihaela are probleme grave cu inima

Malformatia pe care o are la inima este motivul pentru care Mihaela, pentru a trai, are nevoie de o operatie urgenta, care implica si o suma mare de bani.

„Intr-o zi, fata s-a simtit foarte rau. Am mers la mai multi medici, care pina la urma ne-au trimis la cei din Bucuresti. La Spitalul Fundeni, am aflat despre insuficienta cardiaca, clasa a doua, de care sufera. Protectia copilului m-a sustinut foarte mult in incercarile mele de a-i oferi Mihaelei o sansa. Nu stiu ce as fi facut daca m-ar fi dat afara din centru. Nu am nici un ban si nici rude care m-ar putea ajuta. Parintilor mei nu le pasa de situatia in care sint, iar tatalui ei nici atit. Cind s-a nascut Mihaela, n-a venit nimeni la mine la spital. In certificatul de nastere in dreptul numelui tatalui este trasa linie. Pacat ca un copil ca ea trebuie sa faca apel la mila celorlalti pentru a putea trai“, a spus Stela.

Diagnosticul pe care l-au stabilit medicii de la Bucuresti a fost confirmat ulterior si de cei din Craiova. La ultima investigatie la care a fost supusa fetita s-a constatat ca este nevoie de o interventie chirurgicala.

„Cind am auzit ca trebuie operata la Bucuresti, am crezut ca o s-o vad murind deoarece nu aveam resurse financiare nici macar pentru deplasare. Am avut noroc cu fundatia World Vision si cu Andrei, care m-au sustinut financiar. Macar mi-au redat sansa de a-mi vedea fetita sanatoasa. Acum sint sigura ca va fi salvata daca voi mai intilni citiva oameni ca ei. Din pacate, nu stiu ce se va intimpla cu noi dupa operatia Mihaelei. Atunci vom fi nevoite sa parasim centrul si nu avem unde sa ne ducem. Desi am terminat o facultate, nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca, pentru a oferi o piine copilului“, a continuat mama Mihaelei.

Sansa fetitei nu poate fi ratata

Conform ultimelor indicatii ale medicilor, Mihaela ar fi trebuit sa fie transportata la Bucuresti pe 10 mai, pentru a fi operata. Resursele financiare nu au fost insa suficiente, interventia fiind aminata. Din pacate, operatia nu a putut fi efectuata in Craiova, cadrele medicale din Capitala fiind singurele in masura sa o realizeze.

„In incercarea de a-mi salva fata de la moarte am facut apel la multe persoane. M-am gindit ca sint alegeri anul acesta si oamenii politici ma vor ajuta, macar de ochii lumii. Foarte putini au reactionat pozitiv. Doru Sapasu, directorul uneia dintre fundatii, mi-a promis ca ma va sprijini si dupa operatie. Acum numai Dumnezeu stie ce se va intimpla. Mihaela nu stie ce se petrece cu ea, este prea mica. Malformatia de care sufera ii provoaca multe neplaceri. Transpira abundent si este mereu obosita. Sa speram ca necazurile vor lua sfirsit si, o data cu terminarea operatiei, vom incepe o viata noua. Un nou termen pentru operatie nu s-a stabilit. Important este ca trebuie efectuata cit mai repede cu putinta, daca vrem ca ea sa traiasca“, a incheiat cu ochii in lacrimi Stela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS