28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de la „Carol I“ din Craiova au cucerit „Marele Trofeu“

Elevii de la „Carol I“ din Craiova au cucerit „Marele Trofeu“

Echipajul de elevi de la Colegiul National „Carol I“ din Craiova a cucerit „Marele Trofeu“ la concursul de matematica „Pitagora“ organizat sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii, in perioada 7-8 mai, la Rimnicu Vilcea (Voineasa). Participarea a fost masiva, in competitie fiind prezente 108 echipaje din tara si din Capitala. Este pentru a patra oara cind CN „Carol I“ isi adjudeca „Marele Trofeu“ din sapte editii, cite au fost pina acum. Potrivit vechiului regulament, unitatea de invatamint care cistiga trofeul de trei ori consecutiv intra in posesia acestuia definitiv. Cunoscuta scoala craioveana l-a cistigat in anii 2000, 2001, 2003 si 2004. In anul 2002, aceasta a fost „ajutata“ sa piarda, deoarece, obligatoriu, o alta cupa trebuia confectionata din nou si era destul de costisitor. In acelasi an (2002 – n.r.) s-a modificat regulamentul, convenindu-se ca numele fiecarei scoli cistigatoare sa fie trecut pe octogonul de la baza cupei. Cui ii este teama de tinerii matematicieni craioveni? Conducerea MEC, probabil, cunoaste raspunsul, intrucit echipajele din Capitala sint depasite la acest capitol.

De aceea, merita nominalizati elevii de la „Carol I“, care au obtinut premii si mentiuni: la clasa a V-a – Valeriu Octavian Schneider (premiul I) si Bianca Mitroi (mentiune); clasa a VI-a – Victor Padureanu (premiul II) si Diana Danciu (premiul II); clasa a VII-a – Alexandru Bogdan Matican (premiul I) si Bogdan Ivanov (mentiune); clasa a VIII-a – Ion Victor Gosea (premiul I) si Constantin Puia (premiul III). La echipaj, clasele a VI-a si a VII-a de la aceeasi scoala au obtinut locul I, iar clasa a VIII-a a cistigat locul III.

De asemenea, alti elevi au participat la proba individuala prevazuta in concurs, in afara echipajului. Si aici s-au impus elevii de la „Carol I“, care au obtinut premii si mentiuni: clasa a IV-a – Mihai Duica (premiul I), Andreea Matican (premiul II), Emil Osmani (mentiune), Octavian Grigorescu (mentiune); clasa a V-a – Andreea Tiucu (premiul III), Diana Mateita (mentiune), Loredana Sandu (mentiune); clasa a VI-a – Bogdan Alexandru (premiul II), Mihaela Sava (premiul III), Lucian Milut (mentiune); clasa a VII-a – Cristian Pufu (premiul III) si Alexandru Roscan (premiul II). Trebuie remarcat ca din Craiova, Scoala nr. 18 a fost reprezentata la aceasta proba de eleva Loredana Tanasie din clasa a VI-a, care a obtinut premiul I. Asadar, craiovenii au luat aproape tot ce se putea lua. Daca se continua in acest „ritm“, nu este exclusa desfiintarea acestei competitii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS