13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele cecen - ucis

Presedintele cecen – ucis

O mina a explodat ieri-dimineta in tribuna oficiala a stadionului Dinamo din Groznii, de unde liderii guvernului cecen pro-moscovit urmareau traditionala parada militara care marcheaza victoria Natiunilor Unite asupra nazismului, in 1945.

Potrivit purtatorului de cuvint al Ministerului cecen de Interne, Ruslan Atsaev, citat de Yahoo!News, in atentat au murit 32 de persoane si au fost ranite 46. Printre cei 32 de morti se afla si presedintele cecen Ahmad Kadirov, de orientare filorusa, iar generalul Valeri Baranov, comandantul fortelor ruse dislocate in Cecenia, a fost grav ranit in atentat, fiind operat de urgenta si internat la reanimare. De asemenea, un alt lider cecen, Hussein Issaiev, a fost ucis in explozie.

O alta mina, ramasa neexplodata, a fost descoperita in incinta stadionului, iar cinci persoane au fost arestate la o ora dupa explozie, fiind acuzate de implicare in pregatirea si executarea atentatului. Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a pronuntat imediat pentru prinderea si pedepsirea teroristilor, iar vicepresedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Liubov Sliska, a cerut instituirea starii de urgenta in Cecenia si trecerea republicii sub conducerea directa a presedintelui rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS