17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePodul Vidin - Calafat asteapta investitori

Podul Vidin – Calafat asteapta investitori

Cel de-al doilea pod peste Dunare, care va lega portul romanesc de la Calafat de portul bulgaresc Vidin, va fi construit in conformitate cu regulile si procedurile Comisiei UE, informeaza Novinite.

Procedurile calificarii preliminare in licitatia deschisa constructorilor au fost demarate vineri. Licitatia este deschisa pentru toti constructorii din tarile UE, inclusiv pentru cele zece tari proaspat intrate in Uniune, plus Romania, Turcia si Bulgaria, pina la 14 iunie.

Ministrul transporturilor, constructiilor si turismului din Romania, Miron Mitrea, va alcatui, dupa aceasta data, o lista de precalificare continind opt firme, lista care va fi supusa votului Comisiei Europene.

Podul Calafat – Vidin, care va costa in jur de 230 de milioane de euro, este considerat ca fiind „veriga lipsa“ din Coridorul European 4 de Transport.

Proiectul este cofinantat de UE, prin programul ISPA, Banca Europeana de Investitii, Agentia Franceza pentru Dezvoltare si de Institutul German de Credite pentru Reconstructie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS