14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateClubul scolarului, varianta pentru timpul liber al elevilor

Clubul scolarului, varianta pentru timpul liber al elevilor

Din 2004, majoritatea unitatilor de invatamint craiovene vor beneficia de programul „Clubul scolarului“. Acesta va oferi un suport practic pentru dezvoltarea personalitatii copiilor. „Ideea de club al scolarului a fost initiata in urma cu mai mult timp. Din pacate, atunci doar citeva licee au participat. Noi vom incerca pe parcursul intregului an sa-i mobilizam pe elevii din diferite scoli sa se implice in activitatile clubului. In Liceul <<Stefan Odobleja>> s-a desfasurat deja programul si s-a inregistrat un succes imens. Copiii au realizat chiar mai multe filmulete si si-au deschis un post de radio. Astfel, au avut posibilitatea sa isi exprime liber sentimentele. De asemenea, au lansat o revista la care au participat cu diverse creatii proprii“, a declarat Radu Diaconescu, director al Centrului pentru formarea si dezvoltarea personalitatii copilului.

In actiunile sale, centrul a fost sprijinit si de partenerii englezi, prin intermediul lor reusind sa doteze cu calculatoare citeva scoli speciale din Dolj.

„Pentru a putea oferi copiilor tot suportul de care au nevoie pentru dezvoltarea personalitatii, este necesara si o colaborare mai strinsa intre organizatiile nonguvernamentale din Craiova. Numai cu o baza financiara puternica putem sa ajutam copiii. Spre exemplu, cind am organizat un alt program, Parlamentul Adolescentilor, ne-am bucurat de sprijinul fundatiilor din strainatate, cu ajutorul carora am reusit sa ajungem la Parlamentul Europei. Acolo, copiii au beneficiat de o atentie speciala, reusind cu succes sa tina pasul cu colegii lor din Anglia. In realizarea programului <<Clubul scolarului>> vom beneficia de ajutor si din partea organizatiilor din strainatate, cu care am colaborat foarte bine pina in prezent“, a incheiat Radu Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS