24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlianta sindicala in invatamint

Alianta sindicala in invatamint

Federatia Sindicatelor din Invatamint „Spiru Haret“, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint si Federatia Nationala a Sindicatelor „Alma Mater“ din invatamintul superior au trecut peste neintelegerile dintre ele, semnind, saptamina trecuta, un protocol, pentru a desfasura actiuni comune in perioada urmatoare.

In acest sens, a fost stabilita si o platforma comuna de revendicari, dintre care pot fi mentionate: inceperea imediata a negocierii unei legi speciale pentru salarizarea tuturor angajatilor din invatamint, in care valoarea coeficientului de multiplicare ce constituie baza de calcul a retributiilor in acest domeniu sa fie salariul minim pe economie; acordarea majorarii salariale in medie de 5% pentru toti angajatii din invatamint (inclusiv pentru personalul nedidactic) incepind cu 1 mai 2004; includerea indemnizatiei de dirigentie si a sporului de doctorat in categoria sporurilor si indemnizatiilor incluse in salariul de baza.

In momentul semnarii protocolului a fost pus la punct, de reprezentantii celor trei federatii, un calendar al miscarilor revendicative care vor avea loc in cursul celui de-al doilea semestru al acestui an scolar. Pe 26 mai va avea loc o greva de avertisment de doua ore (intre orele 11.00 – 13.00), iar in 2 iunie 2004 se va desfasura la Bucuresti un miting de amploare al dascalilor. „Noi am declansat si un referendum in rindul membrilor de sindicat, iar daca sindicalistii doresc greva generala, boicotarea examenelor nationale ori neincheierea situatiilor scolare, nu este exclus sa recurgem si la asemenea masuri extreme de protest pentru a ne obtine drepturile“, a declarat prof. Ion Bebe Cepoi, vicepresedinte al Federatiei „Spiru Haret“ si presedinte al Sindicatului Invatamintului Preuniversitar Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS