19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandru Crisan a venit la negocieri pe timp de noapte in Gorj

Alexandru Crisan a venit la negocieri pe timp de noapte in Gorj

• Patronul UREX a negociat la Prefectura Gorj cu liderul de sindicat Vasile Gosa conditiile de reincepere a lucrului si modalitatile de plata a salariilor restante • Mediatorul discutiilor a fost prefectul Mugurel Surupaceanu, care nu a reusit sa ii determine pe cei doi sa semneze un plan de masuri • Discutiile au inceput la ora 21.30 si s-au incheiat dupa miezul noptii • Alexandru Crisan s-a aratat suparat de modul in care a fost atacat de presa si a precizat ca detine si el noua ziare • „Sint nefondate acuzatiile. Nu exista spalari de bani, exista datorii istorice. Nu exista firme-capusa in grupul meu de firme. Nu exista ratiuni de a eluda Fiscul“, a spus Crisan

Patronul UREX Rovinari, Alexandru Crisan, a sosit vineri in mare taina la Tirgu Jiu. Vizita-fulger a avut loc ca urmare a unei invitatii lansate de prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, care i-a chemat la masa negocierilor si pe liderul de sindicat al UREX, Vasile Gosa, precum si pe Dumitru Udroiu, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj. Sosit in jurul orei 21.30 insotit de mai multe garzi de corp, Alexandru Crisan si-a adus ca ajutoare si doi juristi. In cele citeva minute in care a acceptat sa fie fotografiat, patronul UREX a facut si citeva declaratii, cea mai importanta referindu-se la actiunea Autoritatii Nationale de Control. Recent, institutia condusa de ministrul Ionel Blanculescu a sesizat Parchetul de pe linga Inalta Curte de Justitie si Casatie in legatura cu afacerile derulate intre UREX si firmele din Brasov ale lui Crisan. Valoarea acestora a depasit 174 de miliarde de lei, in conditiile in care datoriile la bugetul de stat si la alte bugete au crescut mereu, ajungind in prezent la peste 600 de miliarde de lei.

In opinia lui Crisan, muncitorii isi cheltuiesc salariile pe bautura

Crisan s-a aratat revoltat de ce a descoperit Autoritatea de Control, precizind ca acuzatiile sint nefondate. „Nu exista spalari de bani, exista datorii istorice. Nu exista firme-capusa in grupul meu de firme. Nu exista ratiuni de a eluda Fiscul. La UREX este vorba de penalitati foarte mari, datoriile nu sint atit de mari. Am pierdut acele esalonari. Eu nu stiu cite societati din Gorj reusesc sa isi plateasca datoriile. Avem in prezent 82 de miliarde de lei reesalonari la Sanatate. Muncitorii au mai primit aproape zece miliarde de lei salarii. In prima joi dinainte de Pasti si acum. Daca ar fi reluat lucrul ar fi fost altceva. Fara lucru, este foarte greu. Procesul de luni este in defavoarea unitatii. Cererea de reorganizare judiciara este neintemeiata. Asa nu se mai dau nici materiale – ar fi rau pentru oameni. Presa care a dus aceasta campanie negativa a facut un deserviciu. Eu in grupul meu de firme am noua ziare. Dupa aceasta campanie,nu ne mai da nimeni materiale!…Bani s-au tot dat. Se dau in trei saptamini. Din cauza intreruperii lucrului avem pierderi de doua miliarde de lei pe zi. Bani au luat muncitorii, dar nu stiu ce fac cu ei, ii beau, nu stiu. S-au luat multi bani!“, a declarat Alexandru Crisan. Intrebat care este valoarea donatiilor facute PSD, patronul UREX a precizat ca filiala Gorj nu a primit mai mult decit a aparut in ziare.

Restantele vor fi achitate in patru transe

In timp ce Vasile Gosa a refuzat sa faca orice fel de declaratii, prefectul de Gorj a spus ca partile au realizat un plan cu plata salariilor restante. Acestea ating in prezent 9,8 miliarde de lei. Nici Alexandru Crisan, nici liderul de sindicat nu au dorit sa semneze protocolul respectiv. Gosa a cerut timp sa se consulte cu muncitorii, iar Crisan a solicitat inceperea imediata a lucrului. „Era vorba acolo si de salarii, si de baza materiala. Gosa a spus ca nu poate semna, intrucit nu are girul muncitorilor, iar Crisan nu a vrut sa semneze daca liderul de sindicat nu a semnat. Am convenit ca restul salariilor – diferenta pe ianuarie, plus salariile pe lunile februarie, martie si aprilie- sa fie achitate pina la sfirsitul lunii mai, in transe de cite 2,5 miliarde de lei. Deocamdata, nu au semnat. Vom vedea unde se vor intilni sa semneze intelegerea respectiva. Eu le-am spus ca luni, dupa proces, sa vina la prefectura sa discutam care varianta este mai buna. In cazul in care Crisan va inceta sa trimita banii, muncitorii vor inceta si ei lucrul“, a spus prefectul Mugurel Surupaceanu. S-a mai stabilit ca la procesul care va incepe astazi, la ora 9.00, si care se refera la reorganizarea judiciara a unitatii, sa nu fie prezenta decit o delegatie de 30 – 40 de persoane, pentru a nu se face presiuni asupra judecatorilor. Surse din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj au precizat ca in prezent este greu ca Alexandru Crisan sa fie „prins“ cu ceva, intrucit toate facturile de la UREX se regasesc in contabilitatea firmelor din Brasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS