17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate3.600 de craioveni nu au fost gasiti pentru inminarea declaratiilor de venit

3.600 de craioveni nu au fost gasiti pentru inminarea declaratiilor de venit

Craiovenii mai au la dispozitie numai citeva zile pina la expirarea termenului limita de depunere a declaratiilor de venit global. Persoanele care nu au primit prin posta formularele trebuie sa si le procure de la ghiseele administratiei financiare. Pina in prezent, 3.600 de plicuri au fost returnate Directiei de Finante Dolj, pentru ca beneficiarii nu au fost gasiti la domiciliu. Pentru nedepunerea declaratiei de impozit pe venitul global si a declaratiilor speciale de catre contribuabil, pina la data stabilita, se aplica sanctiuni contraventionale.

Termenul limita a fost prelungit

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj au declarat ca termenul limita a fost prelungit pina la 17 mai, inclusiv, deoarece ziua de 15 mai este nelucratoare.

„In cazul celor care nu reusesc, pina la 17 mai 2004, sa depuna declaratiile aferente lui 2003, acestia vor primi amenzi in functie de numarul de zile de intirziere. Contraventiile sint cuprinse intre o suta de mii si un milion de lei.

Declaratiile speciale, care sint introduse in pachetele informationale, se vor completa pentru fiecare categorie de venit si pentru fiecare loc de realizare a acestuia, si se vor depune de catre contribuabilii care au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, respectiv de contribuabilii care au obtineau venituri din activitati independente“, a declarat Mihail Antonescu, director executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj.

Contribuabilii vor completa declaratia de impozit pe venitul global si declaratiile speciale primite in aceste pachete si vor expedia un exemplar in plicurile preadresate, plicuri care au inscrise adresele administratiilor financiare destinatare, alaturi de copii ale fiselor fiscale emise de catre angajatori.

Cheltuielile privind transmiterea prin posta, cu confirmare de primire, a declaratiilor sint suportate din bugetul Ministerului Finantelor Publice, alocat in acest scop.

Programul de lucru la ghiseele Directiei de Finante s-a prelungit

Pentru ca termenul limita pentru depunerea declaratiilor se apropie de final, s-a decis prelungirea programului de lucru la ghiseele Directiei de Finante Dolj.

„Majoritatea contribuabililor prefera sa depuna personal declaratiile. Pentru a preintimpina aglomeratia, am suplimentat numarul de ghisee si am prelungit programul de lucru cu publicul, pina la deservirea ultimului contribuabil. Pentru 15 mai a fost stabilit program normal de lucru cu publicul“, a precizat Mihail Antonescu.

Contribuabilii care nu au primit inca plicurile preadresate au obligatia de a-si procura formularele de la ghiseele administratiei financiare de care apartin, sa le completeze si sa le depuna ori sa le trimita prin posta cu confirmare de primire. In acest caz, costurile sint suportate de contribuabili.

Nu au obligatia depunerii acestor declaratii si, drept urmare, nu vor primi plicurile informationale contribuabilii care au obtinut venituri doar de natura salariala, de la un singur angajator si au lucrat intregul an fiscal, venituri pentru care angajatorul a efectuat operatiunile de regularizare a veniturilor anuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS