20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova nu mai face fata proceselor

Primaria Craiova nu mai face fata proceselor

Primaria Craiova are in organigrama 15 posturi de jurist, insa doar opt dintre acestia vin efectiv la serviciu, restul avind diferite probleme. Juristii Aurelia Cristian si Madalina Deca au concediu de maternitate, Ovidiu Mischianu – in concediu de paternitate, Patrascu Pompiliu este in concediu fara plata, Daniela Grigorascu si Bogdan Popescu au plecat din institutie dupa ce si-au gasit posturi mai bine platite. Chiar seful juristilor, Eugen Titoiu, este in concediu de odihna, iar in ultima vreme prin primarie s-a auzit ca si acesta ar intentiona sa-si dea demisia. Rodica Tenea, directoarea compartimentului de administratie publica locala, a precizat ca primaria are pe rol peste 1.000 de procese, la care trebuie sa fie reprezentata in instanta, lucru ce da serios de furca juristilor care au mai ramas.

„Litigiile privesc contestatii la amenzile contraventionale aplicate de primarie, actiuni in revendicare pe legile funciare, precum si contestatii la aplicarea legii retrocedarii imobilelor nationalizate. In afara de asta, juristii trebuie sa participe la comisiile de specialitate si sa-si puna semnatura pe diverse acte eliberate de primarie. Volumul de munca este foarte mare“, a spus Tenea.

Statistic vorbind, institutia are mai mult de 100 de procese pe cap de jurist. In afara de cele stramutate prin diverse orase din tara din diferite motive. In aceste conditii, nu este de mirare ca primaria pierde destule procese, unele chiar prin neprezentare, sau in anumite dosare apar erori elementare. Cu toate ca situatia compartimentului juridic este critica, seful compartimentului personal, Ioan Acrivopol, a precizat ca deocamdata primaria nu scoate la concurs nici un post de jurist: „Cind va fi necesar, vom face si angajari. Dar asta nu e problema mea, ci a conducerii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS