24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mie de miliarde de lei pentru cumpararea de cladiri si terenuri

O mie de miliarde de lei pentru cumpararea de cladiri si terenuri

Printre nominalizati: Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) a cheltuit, in doar doi ani, aproape o mie de miliarde de lei pentru achizitionarea de cladiri si terenuri. Institutia guvernamentala este acuzata, intr-un raport al Curtii de Conturi, ca ar fi risipit banii publici, cumparind imobile la preturi mult peste cele practicate pe piata.

Printre cazurile nominalizate in raport se afla cel al sediului Casei de Pensii Galati, cumparat de MMSSF cu 21 de miliarde de lei, dupa ce, cu doar un an in urma, acesta fusese cumparat de o persoana fizica pentru suma de un miliard de lei. In urma acestei tranzactii, persoanele fizice implicate in afacere si-au insusit sume extrem de mari de bani, iar bugetul de stat a fost pagubit prin neplata TVA in valoare de 3,3 miliarde de lei. Alte situatii asemanatoare pot fi intilnite la Casele de Pensii din judetul Iasi si municipiul Bucuresti, la Inspectoratele Teritoriale de Munca din Gorj, Vrancea, Dimbovita si Bucuresti, precum si la agentiile pentru ocuparea fortei de munca din judetele Iasi, Bihor, Botosani si Cluj, toate fiind institutii aflate in subordinea MMSSF.

In replica, ministrul muncii, Elena Dumitru, a declarat ieri ca raportul Curtii de Conturi nu noteaza vreo incalcare a legilor in vigoare, admitind totusi ca „sigur, pot exista neregularitati, dar ultimul cuvint in aceasta chestiune va apartine justitiei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS