28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExcavatorist urmarit de blestemul spagii

Excavatorist urmarit de blestemul spagii

Excavatoristul care a ajuns cu utilaj cu tot in Lacul Craiovita marti, 4 mai, era la un „ciubuc mic“ si nu in timpul serviciului, asa cum au crezut sefii lui, veniti imediat la fata locului.

Tudor Cumpanasu, angajat al Regiei de Termoficare Craiova, dupa ce si-a terminat treaba la Punctul de Termoficare (PT) nr.14 Craiovita Noua si PT nr.22 Toporas, ar fi trebuit sa se retraga la baza. Numai ca, in drum spre „casa“, a fost abordat de un domn, care i-a oferit un milion de lei pentru a demola o cladire aflata pe terenul lui.

Acum nu se stie daca omul a fost urmarit de ghinion intr-o zi de marti, cind se spune ca sint trei ceasuri rele, sau l-au ajuns blestemele celor carora le-a demolat casa.

Familia Vasile a ocupat in 1990 abuziv 200 mp, linga Lacul Craiovita, teren pe care si-a construit o casa si a mai turnat si o fundatie. Liuta Vasile recunoaste ca nu avea nici un drept asupra terenului, insa ea se revolta impotriva modului cum au actionat actualii proprietari care au cumparat, in luna aprilie, 600 mp de teren de la revolutionarul Stefan Croitoru: „Fara sa ne anunte, fara ne intrebe ceva, a intrat cu buldozerul si a demolat tot. Nu ne-a lasat nici macar sa ne recuperam si noi materialele de constructii, gardul si ce mai aveam prin curte. Au astupat fintina, au distrus pomii, au facut prapad. Si am zis si eu multe, ca m-am necajit ca pentru un ciubuc m-a lasat pe mine cu sufletul ars. Am cheltuit si noi o gramada de bani ca sa ridicam casuta aia. Dar n-am crezut ca bietul om va cadea cu excavator cu tot in balta“, povesteste Liuta Vasile.

Excavatoristul este bun de plata

Soferul a scapat ca prin minune cu viata. In momentul in care s-a rasturnat excavatorul, Tudor Cumpanasu a fost prins in cabina cu piciorul sting intre volan si usa. Daca nu interveneau la timp cei de la SMURD, probabil ca ar fi murit inecat in mil.

La doua zile de la accident, excavatorul a fost scos din mil de la aproape doi metri adincime. „Am avut nevoie de doua automacarale mari. Cabina era taiata de cei de la SMURD si am scos-o bucata cu bucata. Bine ca a scapat omul cu viata si ca stricaciunile nu sint foarte mari pentru ca terenul a fost moale, altfel cine stie ce se mai intimpla“, a spus Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare Craiova.

Conducerea unitatii a aflat tirziu ca soferul nu s-a ratacit, ci s-a dus cu buna-stiinta pe marginea Lacului Craiovita. „Soferul nu avea ce sa caute acolo. El isi terminase programul de lucru si trebuia sa se intoarca la regie. Pentru ca s-a abatut de la traseu si pentru paguba produsa va suporta consecintele“, a declarat directorul regiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS