22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe lanseaza programul „Actiunea Comunitara“

Se lanseaza programul „Actiunea Comunitara“

Conferinta de lansare a programului „Actiunea Comunitara“ va avea loc astazi, la sediul Prefecturii Dolj. Acesta presupune introducerea actiunilor de voluntariat in programul scolilor speciale, dar si normale, la eveniment urmind sa participe reprezentanti ai Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului, dar si ai organizatiilor neguvernamentale.

„Programul are un rol important, deoarece urmareste alcatuirea de grupuri de copii si paticiparea la diverse actiuni pe baza de voluntariat. Acest lucru este foarte important pentru dezvoltarea personalitatii celor mici. El a fost deja testat in Craiova de o fundatie din Anglia si s-a dovedit un succes. Pentru inceput, se va desfasura in institutiile de invatamint, iar apoi, acolo unde este nevoie de actiuni pentru dezvoltarea personalitatii copiilor“, a declarat Radu Diaconescu, presedintele Centrului pentru formarea si dezvoltarea personalitatii copilului.

Programul are la baza ideea de a oferi posibilitatea tinerilor de a participa la diverse actiuni, in scopul de a-si largi orizonturile si exprima liber ideile.

„Criza de comunicare in care se afla societatea romaneasca ii afecteaza si pe cei mici, care continua sa traiasca in vechea mentalitate. Spre exemplu, discursul unui elev contine de foarte putine ori ceea ce gindeste, pe de o parte fiindca ii este frica sa-si exprime ideile, iar pe de alta parte pentru ca nu a fost invatat sa gindeasca liber. Tocmai acest lucru se urmareste prin lansarea programului amintit. De cele mai multe ori, copiii dovedesc un curaj nemaipomenit atunci cind primesc o responsabilitate“, a continuat Radu Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS