11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Sapard, intepenit in faza de proiect

Programul Sapard, intepenit in faza de proiect

Programul Sapard pentru dezvoltare rurala se dovedeste deocamdata a fi unul falimentar pentru judetul Olt. La aproape 20 de luni de la lansare, in cadrul masurii pentru infrastructura nu s-a reusit finalizarea nici unui proiect. Conform oficialilor Consiliului Judetean Olt, suma cumulata aferenta celor 11 proiecte aprobate pe Sapard este de aproximativ 8,5 milioane de euro.

Cea mai inaintata investitie se afla in localitatea Strejesti, unde modernizarea drumului comunal, estimata la 800.000 de euro, a fost realizata doar pe jumatate. La polul opus se afla un proiect cu acelasi scop, care se afla insa abia in stadiul inceperii lucrarilor. Cele mai costisitoare investitii, tot pentru modernizari de drumuri, au fost aprobate pentru comunele Milcov si Voineasa, unde valoarea individuala a proiectelor reprezinta 900.000 de euro.

De asemenea, in urma evaluarii proiectelor depuse in lunile octombrie-noiembrie 2002, au mai fost declarate eligibile 20 de proiecte, insa fara surse de finantare. Ele vizeaza modernizarea drumurilor comunale din Baldovinesti, Bucinisu, Brastavatu, Daneasa, Falcoiu, Ganeasa, Gircov, Gostavatu, Ianca, Oboga, Plesoiu, Serbanesti, Stoenesti, Studina, Teslui, Valea Mare, Verguleasa, Vilcele, Vulpeni si Vulturesti. Suma proiectelor este de 12,4 milioane de euro.

Incepind cu 1 ianuarie 2004 au fost intocmite dosarele pentru licitatia de servicii pentru urmatoarele patru proiecte din cadrul celor declarate eligibile: modernizare drum comunal in Curtisoara, proiect ce are o valoare de 885.705 euro, modernizare drum comunal Dobrun – 963.410 euro, canalizare Osica de Sus – 637.455 euro, si alimentare cu apa in comuna Cirlogani, care presupune o valoare de finantare de 821.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS