14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO fetita de 11 ani sustine ca este abuzata la scoala

O fetita de 11 ani sustine ca este abuzata la scoala

I.C. impreuna cu fetita ei de 11 ani s-au prezentat la Centrul de Prevenire, Interventie si Recuperare a Copilului Abuzat Dolj, aducind grave acuzatii colectivului de profesori si elevi al unui renumit liceu din Craiova. „Fetita s-a plins de abuzul emotional la care este zilnic supusa de profesorii si colegii ei. Au fost aduse acuzatii invatatoarei, care, dupa cum a spus fetita, este prima vinovata de aceasta situatie. Colegii sint foarte rai si fac tot felul de glume pe seama ei“, a declarat Stanca Nita, sefa Centrului de Prevenire, Interventie si Recuperare a Copilului Abuzat. Fetita impreuna cu mama ei au fost invitate ieri-dimineata la sediul centrului pentru discutii si investigatii psihologice. „Cind angajatii centrului au incercat sa afle mai multe despre caz, mama fetitei a inceput sa tipe si sa spuna ca ca nu vrem sa o ajutam!“, a spus Stanca Nita. Consilierii centrului considera ca fetita este grav abuzata emotional si vor incerca sa rezolve problema. Abuzul emotional este cea mai grava forma de distrugere a personalitatii, in special a copiilor. „Nu intentionam sa renuntam la acest caz, dar, din pacate, ne confruntam cu tot felul de probleme. Cea mai grava este lipsa participarii liber consimtite a parintilor. Vom lua legatura cu consilierul scolii ca sa aflam mai multe detalii“, a mai spus sefa centrului.

„Isi urmeaza interesele personale“

Un alt caz deosebit de important cu care se confrunta angajatii Centrului de Prevenire, Interventie si Recuperare a Copilului Abuzat Dolj este acela al casatoriilor intre minori, in familiile de romi caldarari. „In urma articolului publicat de Gazeta de Sud, privind trezirea la viata a constiintei civice a lui Radu Gheorghe, sintem de acord cu punctul lui de vedere, numai intr-o anumita parte. Am contactat familiile din Poiana Mare si din Circea. «Necazul» lui Radu Gheorghe este de fapt de ordin material, din cauza bunurilor pierdute. Fata lui, in prezent majora, are 19 ani, a fost casatorita cu un rom caldarar care acum a implinit 12 ani. Pentru nunta acestora, tatal fetei a spus ca ar fi cheltuit peste un miliard de lei si a pierdut si o salba de aur, in urma ruperii casatoriei. Problema lui este, de fapt, strict materiala si nicidecum morala sau civica. Insa, toate datele sint aproximate, sint rezultatele declaratiilor. Nu ni s-a prezentat nici un document, desi am fost insotiti de seful postului de politie. Cei de la Poiana Mare au fost cooperanti, dar ne-au declarat ca organele statului n-au nici un drept sa intervina cind este vorba despre obiceiurile romilor. La Circea, s-a refuzat cooperarea, aproape ne-au agresat. Concluzia noastra este ca sesizarea lui Radu Gheorghe are ca obiect razbunarea personala si o incercare de manipulare a institutiilor“, a declarat Stanca Nita.

Sefa Centrului de Prevenire, Interventie si Recuperare a Copilului Abuzat Dolj a solicitat Primariei Poiana Mare sa furnizeze informatii despre: structura localitatii, relatiile de rudenie intre membrii localitatii, numarul casatoritilor, virsta si sexul, numarul copiilor rezultati in urma casatoriei sau al traiului in concubinaj. „La aceasta sesizare, Primaria Poiana Mare a raspuns ca a intimpinat opozitie la furnizarea datelor. Dar aceste date nu era normal sa le detina pina in prezent, macar in urma recensamintelor realizate? Acele persoane nu sint inregistrate?“, a spus Stanca Nita.

Copiii romi sint obligati sa se casatoreasca, potrivit cutumei. Din pacate, ei nu pot avea nici o opinie privind propria casnicie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS