Acasă Actualitate Restringeri de activitate si pretransferari in invatamint

Restringeri de activitate si pretransferari in invatamint

-

Restringerile de activitate si pretransferarile, la cerere, ale cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar doljean s-au rezolvat in sedinta publica luni, 26 aprilie, in sala de festivitati a Grupului scolar „Anghel Saligny“ din Craiova. Pentru 324 de posturi/catedre s-au inscris 493 de candidati, 285 de cazuri fiind solutionate conform metodologiei de miscare a personalului didactic. Cele mai multe posturi s-au inregistrat la invatatori, 77, pentru care au optat 150 de candidati, 85 de cazuri fiind solutionate. Foarte multi profesori sint tentati sa creada ca „nu este in regula ceva, intrucit numarul de posturi existente nu coincide cu cel al cazurilor rezolvate“. Aceasta „neconcordanta“ provine tocmai din „migrarea“ cadrelor didactice, carora, prin pretransferare in alt judet, le-a ramas postul vacant, ocupindu-l alcineva in ordinea descrescatoare a punctajului. De asemenea, la discipline tehnice au existat 48 de catedre, 32 de candidati inscrisi cu dosare, dintre care numai 24 au fost solutionati.

In urma demisiei din functia de presedinte al comisiei judetene de mobilitate si miscare a personalului didactic a inspectorului scolar general adjunct Monalisa Galeteanu, prerogativele au fost preluate de celalalt inspector general adjunct, Florea Gaina, prin decizia inspectorului general Constantin Busoi, conform metodologiei. Toate listele cu posturile/catedrele pentru pretransferare au fost afisate.

Inspectorii scolari cu evidenta si miscarea personalului didactic din cadrul ISJ Dolj, Ion Militaru si Dan Cristian Tacu, au lasat sa se inteleaga ca nimeni nu intervine in favoarea vreunui profesor, invatator sau educator.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...