14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova s-a hotarit cu greu sa colaboreze cu IMM-urile

Primaria Craiova s-a hotarit cu greu sa colaboreze cu IMM-urile

Primaria Craiova a refuzat, in ultimii trei ani, sa colaboreze cu organismele care reprezinta in teritoriu intreprinderile mici si mijlocii. „Din 2000, ne chinuim sa lucram in parteneriat cu primaria pentru dezvoltarea sectorului economic local, dar toate propunerile noastre au fost tratate cu indiferenta. Daca ne uitam pe studiile privind situatia economica a orasului observam multe anomalii“, a declarat Valentin Cristea, presedintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CLIMM) Craiova.

Agentia de Dezvoltare a Statelor Unite, prin programul GRASP, a dorit sa medieze conexiunea dintre primarie si mediul de afaceri local. Pentru a sti care este situatia in economia locala, Agentia de Dezvoltare SUA a intreprins in 2004 un studiu privind mediul de afaceri din Craiova, distribuind 75 de formulare agentilor economici din oras. „De cind a intervenit Agentia, lucrurile au inceput sa se miste. Ne-am intilnit de patru-cinci ori cu primaria si, in urma acestor intilniri, am ajuns la o forma de protocol de colaborare pe care cei de acolo ne-au promis ca o vor supune aprobarii intr-o viitoare sedinta de consiliu. Cel mai probabil va fi luata in discutie dupa alegerile locale“, a mai declarat Valentin Cristea.

Compartimentul de Integrare Europeana si Protectia Mediului din cadrul Primariei Craiova nu stie nimic de incercarile repetate de colaborare initiate de CLIMM. Cristina Ghitalau, consilier in cadrul compartimentului, a declarat ca respectivul departament a luat fiinta de un an si nu stie ce s-a intimplat in ultimii trei ani. „Compartimentul este nou-infiintat in primarie. Nu stiu de ce s-a intimplat asa tirziu. Noi lucram de un an pe programul GRASP, dar nu stiu ce demersuri a facut domnul Cristea“, a declarat Cristina Ghitalau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS