10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn craiovean sustine ca a fost batut de doi politisti de la Sectia 2

Un craiovean sustine ca a fost batut de doi politisti de la Sectia 2

Nelu Florentin Burtea, de 23 de ani, din Craiova, a fost internat marti dupa-amiaza in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral si traumatism toracic. Tinarul sustine ca a fost victima unor politisti de la Sectia 2, care l-ar fi surprins in momentul in care fura pietris de pe strada Potelu, din cartierul Romanesti.

Varianta fiului batut

„Erau doi politisti si un cadru militar. M-au intrebat ce fac acolo si eu nu i-am bagat in seama. Asa ca unul dintre ei a luat de jos o lopata, lasata, cred, de oamenii care lucrau la asfaltarea drumului, si m-a lovit cu ea in cap si peste coaste. Celalalt politist m-a lovit cu pumnii si cu genunchii“, sustine Nelu Burtea.

Tinarul mai spune ca, desi era batut, a avut putere sa se duca acasa pe propriile picioare si sa mai faca un drum pina la politie impreuna cu parintii sai, pentru a depune plingere: „I-am gasit pe politisti beti. Cind m-au vazut, se uitau unii la altii si taceau. Pina la urma mi-au zis ca or sa ia ei masuri“.

Varianta mamei victimei

Rodica Burtea, mama lui Nelu, are o varianta oarecum diferita despre ce a patit fiul ei. „Baiatul meu, intr-adevar, a vrut sa ia pietris de pe strada, din dreptul unei curti. Oamenii din curtea respectiva au iesit afara, l-au tras inauntru pe Nelu, l-au batut, apoi au chemat politia. Cind au venit politistii de la sectie, l-au batut si ei. Eu am aflat ce se intimpla de la un vecin, care mi-a spus sa ma duc repede, ca-l omoara pe fiu-meu. Am fugit imediat acolo si l-am gasit batut, insa n-am vazut cine l-a lovit. Erau de fata acolo si doi politisti, unu’ mai gras, despre care baiatul meu spune ca l-a lovit cu lopata, si unu’ mai tinerel si mai subtirel, pe care stiu ca-l cheama Dan“, a declarat Rodica Burtea. Femeia sustine ca s-a dus imediat cu fiul ei la Sectia 2 Politie Craiova sa faca o reclamatie, dar politistii de la sectie i-ar fi spus ca trebuie mai intii sa aduca un certificat medico-legal, ca sa poata face plingere.

Varianta politiei

Contactat telefonic, seful Sectiei 2 Politie Craiova, comisarul Constantin Tudor, a declarat ca nu a fost informat despre un asemenea eveniment, dar ca se vor face investigatiile de rigoare. Ceea ce s-a si intimplat, un ofiter din cadrul sectiei deplasindu-se de urgenta la spital pentru a-l audia pe tinarul batut.

In urma verificarilor, politistii au ajuns la concluzia ca lucrurile stau cu totul altfel. Nelu Burtea s-ar fi dus marti dupa-amiaza sa ia pietris din gramada muncitorilor de la Drumuri, gramada care se afla la poarta colonelului in rezerva Ion Tanasuica, fost cadru MApN. Colonelul l-ar fi observat din curte pe Nelu ca isi incarca un carucior cu pietris si l-ar fi intrebat cum isi permite sa faca asa ceva. S-a iscat un scandal, care ar fi luat amploare in momentul in care Nelu Burtea ar fi incercat sa-l altoiasca pe colonel cu lopata, nimerind insa geamul de la masina ginerelui militarului rezervist. Geamul spart i-ar fi alertat pe ginerii colonelului, care ar fi iesit in strada si l-ar fi „rugat“ pe Nelu, cu citeva lovituri, sa se lase de furat pietris.

„Pina in prezent (ieri-dupa-amiaza – n.r.), Nelu Burtea nu a formulat nici o plingere la politie in care sa mentioneze ca ar fi fost agresat“, a precizat inspectorul Dragos Radulescu, purtator de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS