Acasă Actualitate Mizerie si mincare stricata in restaurantele craiovene

Mizerie si mincare stricata in restaurantele craiovene

-

Proprietarii de restaurante si abatoare sint de citeva zile in vizorul medicilor veterinari de la Agentia Veterinara si Siguranta Alimentelor, filiala Dolj. In majoritatea unitatilor de alimentatie publica verificate s-au gasit multa mizerie si zeci de kilograme de carne si preparate din carne cu termenul de valabilitate expirat.

La restaurantul Italian Hotel, de pe strada Caracal, clientilor li se servea friptura din carne stricata. „Am gasit 13,5 kilograme de carne cu termenul de valabilitate expirat. Toate obiectele din bucatarie si spatiile de depozitare erau foarte murdare, iar cutitele cu care era transata carnea nu fusesera de foarte multa vreme dezinfectate. Patronul restaurantului a fost sanctionat cu o amenda de 70 de milioane de lei si i-am dat termen pentru remedierea deficientelor. In cazul in care nu va face ce i-am spus, ii vom suspenda autorizatia“, a spus Ioan Doanta, seful agentiei.

LIDO SCAI a primit zece milioane de lei amenda pentru ca, in urma modificarilor facute in incinta restaurantului, circuitele alimentelor se intersectau, ceea ce contravine normelor sanitar-veterinare in vigoare.

In abatorul de la Mofleni, medicii veterinari au gasit la SC CUDUTA SRL patru carcase de carne de vita fara documente de provenienta. „Legea spune ca, in astfel de situatii, carcasele se confisca si se deterioreaza, ceea ce am si facut“, a precizat Ioan Doanta.

Personalul angajat al SC CUDUTA SRL nu avea echipament de protectie. Pentru deficientele constatate, patronul societatii a fost sanctionat cu 52 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS