Acasă Actualitate Fostii salariati de la VAGMAR Craiova au protestat in parc

Fostii salariati de la VAGMAR Craiova au protestat in parc

-

Peste 100 de fosti salariati de la SC VAGMAR Craiova au protestat ieri in parculetul din fata Tribunalului Dolj impotriva deciziilor judecatoresti de a nu li se acorda salarii compensatorii o data cu concedierea colectiva.

Reprezentantul fostilor salariati, Toma Stanila, l-a acuzat pe lichidatorul Nicolae Topor (unitatea se afla in lichidare din anul 2002) de rea-vointa si de tergiversare a acestor plati despre care muncitorii cred ca li se cuvin. Nicolae Topor, lichidator, a spus: „Nu eu decid cine trebuie sa ia din cele 47 de miliarde de lei adunate de mine in cont. Creditorii cer 57 de miliarde de lei si este clar ca nu vor fi bani suficienti pentru toti. Daca instanta dispune ca salariatii sa primeasca bani, eu platesc“. Banii provin din vinzarea patrimoniului societatii unei firme din Brasov, SEFER SRL.

Muncitorii, ajunsi la capatul perioadei de somaj, l-au acuzat pe fostul judecator sindic din acest dosar ca ar fi fost ruda cu administratorul societatii, Daniel Antonie, decedat intr-un accident de circulatie, si ca pe aceasta relatie de rudenie s-ar fi intemeiat falimentul societatii.

In sprijinul acuzelor lor, muncitorii fac trimitere la un anunt de condoleante dat la decesul administratorului si in care, intr-adevar, un oarecare Marian Buda, pe post de var, ar fi regretat evenimentul trist. Anuntul respectiv nu demonstreaza gradul de rudenie, ci doar sentimentele unor oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

(Audio) Monica Sună: Se construiesc noi unităţi şcolare în Dolj

În judeţul Dolj se construiesc patru noi unităţi de învăţământ, a anunţat inspectorul şcolar general, Monica Sună, la Radio Sud, în cadrul emisiunii "Teză la radio".