17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi in loc de salarii pentru muncitorii de la UREX Rovinari

Amenzi in loc de salarii pentru muncitorii de la UREX Rovinari

Vasile Gosa, liderul Sindicatului IUM Rogojelu – UREX Rovinari, a declarat ca Nicolae Trocan, unul dintre angajatii UREX care se afla internat intr-un spital din Bucuresti si nu a participat la proteste, a primit o amenda de cinci milioane de lei. Pina in prezent, aproape 100 de angajati au primit amenzi acasa.

Muncitorii de la UREX Rovinari au asteptat ieri banii pe care Alexandru Crisan a promis ca ii va trimite pina la prinz, intr-un cont deschis la o banca din Tirgu Jiu. Pina in jurul orei 14.00, nici unul dintre cei aproape 1.000 de salariati nu incasase vreun leu din cele cinci miliarde de lei.

Oamenii asteptau in curtea uzinei si in halele de productie un semn de la liderii de sindicat si din partea administratiei. In locul banilor de la UREX, o parte a salariatilor a primit acasa, in plic, amenda din partea Jandarmeriei Gorj. Aproximativ 100 de angajati ai UREX trebuie sa plateasca amenzi de 5.000.000 de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Cea mai mare amenda, de 10.000.000 de lei, a incasat-o liderul de sindicat, Vasile Gosa. „Oamenii au primit acasa plicurile cu amenda pentru ca au blocat strada. Am vorbit cu cei de la jandarmerie si au spus ca ne-au filmat si de aceea au putut sa ne identifice si sa ne trimita amenzile acasa. Procesele-verbale din plicuri sint nesemnate, iar pe unele apare acelasi martor de mai multe ori, pe care noi nu-l cunoastem. Exista insa cazul unui coleg, Nicolae Trocan, care a fost internat in spital la Bucuresti si a primit acasa amenda. Cum se poate asa ceva? Mai este un coleg care a fost la o nunta si nu a participat la greva. Acesti oameni nu au participat la proteste“, a spus Vasile Gosa. Sindicalistii au declarat ca vor contesta in instanta amenzile primite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS